2024.04.25., csütörtök - Márk napja
facebook
Keresés
Érvényesítette a hazai pálya előnyét a ZTE KK és újra vezet a bronzcsatában

Érvényesítette a hazai pálya előnyét a ZTE KK és újra vezet a bronzcsatában

2023. május 23., 21:30
Volt miért visszavágnia a Körmend ellen a ZTE KK-nak a bronzéremért folytatott párharc harmadik, zalaegerszegi összecsapásán. Az első perctől kezdve irányították a mérkőzést a zalaiak és végig vezetve győzték le a vasiakat.

Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend 97-85 (25-20, 25-23, 20-16, 27-26)

Zalaegerszeg, 1850 néző. Jv: Kapitány, Tőzsér, Minár

Zalakerámia ZTE KK: Trice 18/3, O’Reilly 19/12, Polster, Ostojic 19, Smith 8/6, csere: Rakicevic 15/6, Németh 1, Keller 10/6, Zsíros, Csuti 7, Szalay, edző: Sebastjan Krasovec

Egis Körmend: Chambers 9/3, Mitchell 17/3, Ferencz 1, Adams 6, Omenaka 11, csere: Kiss 8/6, Durázi 16/3, Edwards 12, Cakarun 2, Takács, Herczeg 3. edző: Kocsis Tamás

A bemutatáskor került az idei Szidónia-díj átadására, melyet a szakmai bizottság Csuti Kornélnak ítélt oda. A mérkőzés feldobását Larry Stevenson, a Bristol Lions amatőr labdarúgó-csapat vezetője végezhette el, aki csapatával, egyenmezben szurkolt a ZTE-nek a lelátóról.

A szurkolók örömére Mitchell Smith vállalta a játékot, így teljes kerettel vághatott neki az összecsapásnak a házigazda.

Szűnni nem akaró hangorkán közepette és triplapárbajjal kezdődött a találkozó: Chambers, O’Reilly, majd Smith szerzett hármast (6-3). Parázs volt a hangulat a parketten és a lelátón is. O’Reilly újabb távolit szerzett, de közben fölösleges személyi hibákat is begyűjtött. Az 5. percben Smith hármasával 15-10-re vezetett a ZTE. Az látszott, hogy az amerikai magasember nagyon akart, de gyorsan összeszedett három hibát, így a padra kényszerült. Ostojic és Trice kosaraival próbált ellépni ellenfelétől a házigazda (20-15). A 8. percben Rakicevic kétszer is támadó lepattanót szerzett, majd Ostojic fejezte be a támadást egy hárompontos akcióval, faulttal együtt ziccerezve (23-15). A negyed végén Durázi dobta közelebb a vasiakat sorozatban öt pontot szerezve (25-20).

Jó ritmusban kezdte a ZTE KK a második játékrészt és pillanatok alatt tíz pontra nőtt a különbség (30-20). Vendég időkérés után Csuti és Durázi váltott kosarat, majd Keller és Rakicevic szórt triplát (38-22). Jól védekeztek a zalaiak és gyorsindulásokból rendre betaláltak. A negyed második felének elején elkapta a fonalat a vendégcsapat, elkezdte ledolgozni a hátrányát. Kiss hármasaival négy pontra zárkózott a Körmend (40-36). Időkérésünk után Ostojic gyömöszölt a gyűrűbe egy közelit, amire Durázi válaszolt szinte azonnal (42-38). Ostojic vitte hátán a hazaiakat és sorban hozta a pontokat (48-41). Az utolsó percben Trice szerzett egy duplát, amivel már 50 pontnál járt és megnyerte a félidőt a ZTE (50-43).

A nagyszünet után O’Reilly hármassal kezdett, majd vélelmezhető személyivel folytatta. A ZTE próbálta diktálni a tempót. Ostojic hihetetlen energiával játszott, de ez elmondható volt mindenkiről. Járt kézről kézre a labda, a 23. perben Trice hozta ziccerbe Ostojicot, aki zsákolással fejezte be az akciót, a Körmend pedig időt kért (59-45). A 25. percben Smith már a negyedik faultját gyűjtötte és a padra ültette Krasovec mester. Omenaka a gyűrűre húzta a zsákolást, O’Reilly viszont nem hibázta el az üres távoli dobóhelyzetet (62-49). Nagy iramot diktált a hazai csapat, amibe látványos kosarak mellett, elkerülhető hibák is belecsúsztak. A negyed végéig sikerült megtartaniuk a játékrész elején szerzett előnyüket (70-59).

Kemény védekezéssel kezdte mindkét csapat a záró negyedet és csak büntetőkből tudtak pontokat szerezni. A 33. perben Trice törte meg az egyhangú sorozatot egy hármassal (77-61). A Körmend még nem engedte el a meccset és próbált közelíteni. Hiába a gyors közeli a 35. percben Keller hármasánál együtt ugrott fel a helyéről a publikum (82-67). Rakicevic is megrázta magát és két szép kosárral erősítette meg a ZTE előnyét (86-70). Ostojic büntetői után leindulásból szerzett két közelit a Körmend, a lendületüket időkéréssel próbálta Krasovec mester megtörni (88-76). Az utolsó két percre kanyarodva Trice büntetőivel, majd ziccerével tartotta meg a távolságot a ZTE (93-79). Mitchell és Rakicevic is szórt egy-egy hármast az utolsó percben, de ez már nem számított, hiszen a ZTE KK végig vezetve visszavágott a körmendi vereségért.

A párharcban 2-1-re vezet a ZTE KK. Folytatás pénteken, Körmenden.

Sebastjan Krasovec: 

Gratulálok a csapatnak, ez a meccs inkább már az első találkozóra hasonlított, semmint a másodikra. Azt gondolom Mitchell Smith mindenkit meglepett, hogy pályára lépett, de nagyon szeretett volna játszani. Ez látszott a csapaton is, hiszen mi olyan együttes vagyunk, ha valaki kiesik, azt megérezzük. Boldogok vagyunk, hogy nyertünk, pénteken folytatjuk.  

Fotók: Jóna István

1H14bs1PHKM
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek