2024.05.05., vasárnap - Györgyi napja
facebook
Keresés
Tóth Ádám újra Zalaegerszegen

Tóth Ádám újra Zalaegerszegen

2023. május 30., 16:48
Tizenkét év után hazatér a ZTE KK-ba Tóth Ádám – számolt be a férfi kosárlabda klub vezetősége. A fiatal kosárlabdázó az utolsó bajnokcsapatban kezdte bontogatni a szárnyait, távozását követően pedig rendkívül sikeres szezonokat tudhat maga mögött az ASE, a Szolnoki Olajbányász, valamint a DEAC csapatánál.

A ZTE KK nagy csatában maradt alul a Körmend ellen, így negyedik helyen zárta a szezont. A klub már elkezdte az erősítést és az első bejelentése mindjárt nagyot durrant.

-„Amikor még edző voltam, már akkor is szerettem volna visszahozni az Ádámot. Most jutottunk el arra a pontra, amikor a szerződtetése realitássá vált. Egy meghatározó, válogatott szintű magyar játékos, aki ráadásul zalaegerszegi, így vele tovább tudjuk erősíteni azt az irányvonalat, hogy lehetőség szerint minél több zalaegerszegi játékos alkossa a keretet. Meggyőződésem, hogy ha van egy zalai magunk, akkor a közönség jobban elfogadja a csapatot, jobban tud vele azonosulni.”

- mondta ztekosar.hu-nak a klub szakmai igazgatója, Bencze Tamás.

„-Ádám jelenléte támadásban és védekezésben is plusz potenciált fog jelenteni a csapatnak. Egy az egy elleni szituációkban nehezen megállítható, valamint meg van a megfelelő képzettsége is ahhoz, hogy ezekből a helyzetekből jó döntéseket hozzon és segítse a társait. Reményeink szerint ismét nagy erőssége lesz csapatunknak. Tóth Ádámmal 2 éves szerződésben állapodtunk meg. Bízunk benne, hogy vele együtt további sikerek várnak a csapatra a közeljövőben.”

Tóth Ádám a honlapnak elmondta: nagyon boldog és motivált, hogy hazatérhet nevelő egyesületéhez.

Fotó: ZTE KK

 

# Kapcsolódó cikkek