2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Minden konyhában ott van az alufólia, de ezt a trükköt kevesen ismerik

Minden konyhában ott van az alufólia, de ezt a trükköt kevesen ismerik

2024. május 24., 11:36
Az alufólia rendkívül sokoldalú, de elő szokott fordulni egy eset, ami az őrületbe tud kergetni mindenkit. Az egyik séf erre mutatott egy remek trükköt TikTokon.

Érdekes a történelem, és bizony ennek a népszerű konyhai eszköznek is megvan a sajátja. Az alumíniumfóliát egy svájci mérnök, Robert Victor Neher találta fel. Kidolgozott egy eljárást vékony alumíniumlemezek előállítására nagy acélgörgők között hengerelve, így létrehozva azt, amit ma alumíniumfóliaként ismerünk.

Később Svájcban megkezdődött az alufólia első kereskedelmi gyártása. Elsősorban csokoládészeletek és egyéb édességek csomagolására használták. Ma már minden konyhában ott van, de akad egy hibája, ami az embereket az őrületbe tudja kergetni – írja a Femina. 

Az Európai Alumíniumfólia-szövetség (EAFA) adatai szerint a világszerte előállított ezüstfólia háromnegyedét háztartásokban csomagolásra, a többit pedig autók alkatrészeinek, kábeleknek az elkülönítésére használják.

Annyi biztos, hogy gyakorlatilag minden konyhai fiókban van alufólia. Ha viszont rosszul szakad el, akkor az hatással van az egész tekercsre, és már nem tudjuk rendesen használni.

Ilyenkor egy éles késsel szokott a többség nekiállni a hiba kijavításának, de akad egy sokkal jobb módszer, amit a zseniális ausztrál séf, Robbie Bell mutatott meg TikTokon.

Ez az egyik legjobb konyhai hack, amit valaha mutattak nekem

– mondta a séf, majd megmutatta, mit kezdjen az alufóliával, ha rosszul szakadna le. A több mint 200 ezer lájk nem véletlen. A videót ide kattintva tudja megnézni.

Fotó: illusztráció/Pexels

# Kapcsolódó cikkek