2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
A rozsdafoltokat is eltávolítja ez a konyhai kellék - Az elrejtett csodaszer a fiókban lapul

A rozsdafoltokat is eltávolítja ez a konyhai kellék - Az elrejtett csodaszer a fiókban lapul

2024. május 25., 11:54
Könnyedén megszabadulhat a rozsdától ezzel az egyszerű trükkel.

Ha már belefáradt a rozsda elleni harcba, és nem akar újabb speciális tisztítószerekre költeni, próbálja ki ezt az egyszerű, de hatékony módszert – írja a Femina.

A rozsdafoltokat is eltünteti ez a konyhai eszköz

Nincs is bosszantóbb, mint amikor a kedvenc bútorainkon vagy fém tárgyainkon megjelenik a rozsda, ami persze előfordulhat a hűtőszekrény, a mosógép vagy a csap alján is. Ha nincs kedve nagyobb rozsdamentesítő projektekbe, festésbe vagy csiszolásba kezdeni, semmi gond. A boltban kapható rozsdaeltávolítók és házi szerek mellett ugyanis bevethet egy új trükköt, amit már sokan kipróbáltak.

A módszer nagyon egyszerű, mindössze egy kis darab alufóliára van szükség, amit vízbe kell mártani, majd jöhet a dörzsölés. Egyszerűen csak át kell dörzsölni vele a rozsdás felületet, ami hamar eltűnik majd, ahogy az alábbi videón is látható.

Ezt a módszert alkalmazhatja sok más fémes felületen, így radiátoron és zuhanyfejen is. A trükk viszont csak krómozott felületen működik, így rozsdamentes acélból készült konyhai eszközöknél más módszert kell keresni.

Erre használhatjuk még az alufóliát

Az alufóliát akár a kertben is alkalmazhatja, ha a mulcshoz kis darabokat ad, elriasztja a rovarokat. Sőt, akár a fiatal facsemetéket is megvédheti a rágcsálóktól, ha körbetekeri a fatörzseket alufóliával késő ősszel, és tavaszig rajtuk hagyja.

Festés során is hasznát veheti az alufóliának, ha a már használt festékes ecsetet körbetekeri vele, nem fog kiszáradni. De alkalmazhatja a megbontott festék letakarására is. Lakásfelújítás esetén is jól jöhet, hiszen a meglazult vinyl padlólapot is segít visszaragasztani. Csak helyezze a meglazult lapra, rá forró vasalót, és húzza át rajta párszor, amíg meg nem olvad a ragasztó. Tegyen a lapra pár nehéz könyvet, hogy lenyomja, amíg a ragasztó újra megszilárdul.

Fotó: illusztráció/Freepik
 

# Kapcsolódó cikkek