2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Junior Országos Bajnokságon szerepeltek a ZVE vívói

Junior Országos Bajnokságon szerepeltek a ZVE vívói

2024. február 01., 09:20
Az elmúlt hétvégén Budapesten, a Ludovika Arénában rendezték a vívók Junior Országos Bajnokságát. A Zalaegerszegi Vívó Egylet vívói is szép számmal képviselték egyesületüket és Zalaegerszeget.

A férfi tőr egyéni versenyben nyolc ZVE-s fiatal indult a 75 fős mezőnyben. A legjobb 16 közé Szabó Bálint, a ZVE kadet válogatott versenyzője és Rubin Mattia, junior válogatott vívó is bekerült. Itt sajnos Bálint egy szoros mérkőzésen vereséget szenvedett, így a 14. helyen fejezte be a versenyt, ami nagyszerű eredmény annak tükrében, hogy betegség nehezítette a felkészülést. Rubin Mattia viszont szigetszentmiklósi ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb 8 közé! Az újabb siker azonban elmaradt és végül az 5. helyen zárta a versenyt.

További eredmények:

34. Világhy Szilárd

39. Csatlós Gellért

40. Nika Balázs

55. Bagosi Bendegúz

64. Gróf Domonkos

68. Hodor Csanád

A női tőr egyéni versenyben nagyon fiatal csapat indult. A 48 fős mezőnyben a 4 lány kiválóan szerepelt a csoportkörben! A kadet válogatott, Simon Borbála könnyed vívással jutott a legjobb 16 közé. Kellemes meglepetésre a még csak 13 éves Bagosi Borka is követte ebben klubtársát. A legjobb nyolc közé Simon Borbálának sikerült bejutnia, aki nagy meglepetésre szép és érett vívással győzte le a hódmezővásárhelyi Papp Jázmint.

Bagosi Borka egy nagyon szoros mérkőzésen vereséget szenvedett a szomszédos páston, így a 16. helyen végzett, ami minden előzetes várakozást felülmúlt.

A nyolcas döntőben már Simon Borbála sem tudott győzni, de a 7. hely a nála 4 évvel idősebbek között nagyszerű teljesítmény!

További eredmények:

26. Antal Katalin

32. Tóth Abigél

A férfi tőr csapatversenyben 12 csapat versengett a dobogós helyekért. A Rubin Mattia, Szabó Bálint, Csatlós Gellért, Bagosi Bendegúz alkotta zalaegerszegi csapat a 16-os táblán a Halásztelek csapatát legyőzve jutott be a legjobb 8 közé. Egy nagyon izgalmas és szoros mérkőzésen a Ludovika 2. 45-44-es legyőzése után pedig már az elődöntőbe jutottak a fiúk. Itt a FTC csapatától 45-39-es vereséget szenvedtek, amely rányomta a bélyegét a bronzmérkőzésre is, ahol már nem sikerült megnehezíteni a Honvéd dolgát és végül a 4. helyen zárták a versenyt, ami remek eredmény.

A női tőrcsapatok versenyében 10 csapat versenyzett. A Simon Borbála, Antal Katalin, Bagosi Borka, Tóth Abigél összetételű csapat a kiemelésnek köszönhetően a legjobb 8 között kezdték a versenyt, ahol 45-38-ra kaptak ki a Halásztelek csapatától. Így a hátsó ágra kerültek, ahol először legyőzték a Belvárosi csapatát, majd a Ludovikától vereséget szenvedve a 6. helyen zárták a versenyt.

A lányok 13-15 évesek, 20 évesek korosztályában érték el ezt a nagyon szép sikert.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE/Facebook

# Kapcsolódó galériák