2024.07.21., vasárnap - Dániel, Daniella napja
facebook
Keresés
Keep Young & Fit (x)

Keep Young & Fit (x)

Hirdetés
2024. március 23., 09:00

A hatékony közigazgatás és a társadalmi együttműködés fontos pillérei a társadalmi fejlődésnek, különösen a határ menti régiókban. A jogi és közigazgatási akadályok áthidalása, valamint az állampolgárok, civil szervezetek és intézmények közötti hatékonyabb együttműködés elősegítése kulcsfontosságú a régiók fejlődése és az ott élő emberek egészségének javítása szempontjából. 

Az egészség az egyik legfontosabb tényező a fiatalok jólétének és életminőségének meghatározásában. A határ menti régiókban azonban gyakran szembesülnek olyan kihívásokkal, melyek az egészségromláshoz és az egészségtelen életmód kialakulásához vezethetnek. Ezen kihívások kezelése és az egészségfejlesztő intézkedések bevezetése céljából született meg az Interreg VI-A Slovenia-Hungary „Keep Young and Fit” – Kísérleti intézkedések előkészítése és végrehajtása a határon átnyúló térségben élő fiatalok rossz egészségi állapotát okozó tényezők fokozatos kezelésére című projektje (azonosító: SIHU00009).

A 2024. január 1-től 2025. december 31-ig tartó 24 hónapos projekt vezető partner szervezete a Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o. (angolul: Project development agency and communication d.o.o.), és a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. is a partnerek között szerepel.

A „Keep Young and Fit” költségvetése összesen 449.430,60 euró, melyből 299.940,30 euró ERFA-támogatásból származik. A projektpartnerek teljes elszámolható költségvetése a következőképpen alakul:

  • Projektna razvojna agencija in komunikacija d.o.o.: 112.094,00 euró
  • Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft.: 50.016,00 euró
  • Zdravstveni dom Gornja Radgona: 66.416,00 euró
  • Lenti Város Önkormányzata: 75.887,00 euró
  • Alma Mater Europaea – Evropski Center, Maribor: 72.240,00 euró
  • Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem: 72.777,60 euró

A „Keep Young and Fit” célja tehát, hogy választ találjon a határ mindkét oldalán tapasztalható egészségromlás kihívásaira, és ennek érdekében fejlessze a fiatalokra fókuszáló egészségfejlesztő rendszert. Az elért eredmények és mutatók gyakorlatba ültetésével fenntartható, határokon átnyúló intézményközi együttműködést teremtenek a prevenció és a tudatosságnövelés terén, valamint kidolgoznak, tesztelnek és megvalósítanak egy modellt az intézmények és prevenciós programok hatékonyságának javítására, ezzel elősegítve a fiatalok egészségi állapotának javulását.

Fotó: Interreg