2024.05.04., szombat - Mónika, Flórián napja
facebook
Keresés
Véget ért a Sisi kiállítás

Véget ért a Sisi kiállítás

2024. január 30., 09:00
Végéhez érkezett a Sisi-t bemutató tárlat a Mindszentyneumban. A Gödöllői Királyi Kastély és a zalaegerszegi intézmény közös programját a hét végéig lehetett megtekinteni.

Erzsébet királyné egykori, gödöllői lakosztályát idézi meg ez a neorokokó stílusú szobabelső. A kárpitok mindegyike lila - ez volt Sisi kedvenc színe. Ez pedig Ferenczy Ida fotóalbuma. Erzsébet királyné magyar bizalmasa és felolvasónője ebben dokumentálta utazásaikat. A kiállításon a személyes tárgyakon túl azoknak a tudósoknak, politikusoknak és íróknak a portéri is láthatók, akiknek a társaságában Sisi sok időt töltött. A tárlat így több nézőpontból mutatja be, hogyan alakult ki az Erzsébet mítosz.  A féltve őrzött tárgyak a Gödöllői Királyi Kastélyból érkeztek Zalaegerszegre.

Több mint 3000 látogatója volt a Sisi kiállításnak, több mint 25 múzeum-pedagógiai csoport. Több tematikában is hívtunk csoportokat. Először a Deák évforduló kapcsán Deák és Sisi kapcsolatára fókuszáltunk. Aztán volt egy Sisi karácsonya és most van egy finisszázs

- mondta portálunknak Csengei Ágota tagintézmény-vezető.

Február közepén a Természettudományi Múzeum és a Mindszentyneum közös, múmiákat bemutató kiállítása költözik majd a jelenlegi kiállítás helyére.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Mma-T6Pt__0
# Kapcsolódó galériák