2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Értékadó lélekhangok – Stróber László volt a sorozat második vendége

Értékadó lélekhangok – Stróber László volt a sorozat második vendége

2024. május 02., 13:25
Stróber László apátplébánossal beszélgettek a megyei könyvtárban.

Második alkalommal szervezte meg „Értékadó lélekhangok” című estjét a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A rendhagyó beszélgetésre ezúttal Stróber László apátplébánost hívták meg. A bibliotéka célja, hogy emberi oldalukról is bemutassa Zalaegerszeg közéleti személyiségeit.

Az esemény kezdetén Tóth Renáta könyvtárigazgató az atya egy korábbi nyilatkozatát idézte, melyben a béke, a türelem, az emberi odafordulás és a mosoly fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a legtöbben csak papi minőségében ismerik, ám sokakat érdekel, milyen ő, mint magánember, s mint olvasó.

Az Értékadó lélekhangok című előadássorozatunk egy új kezdeményezése könyvtárunknak. Úgy gondoltuk, a közösségünket biztosan érdekelnék azok az emberek, illetve a könyvhöz, a kultúrához, az olvasáshoz való viszonyuk, akik itt élnek a közvetlen környezetünkben, de lehet, hogy csak egyféle szerepben, egyféle oldalról ismerjük őket. Igyekszünk olyanokat hívni az alkalmakra, akik közérdeklődésre tarthatnak számot

- nyilatkozta portálunknak Tóth Renáta.

A beszélgetést Szakál Eszter könyvtáros vezette, aki Stróber atya életéről, pályájáról, valamint a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyáról kérdezte vendégét. Legkedvesebb köteteit – melyek utat mutattak számára – ebből az alkalomból - összegyűjtötték.

Tamási Áron Ábel-trilógiája számomra mindig is meghatározó volt, ahogy a nagy francia Nobel-díjas író, Mauriac könyvei is - főleg a Viperafészek. Graham Greene-től a Hatalom és dicsőség szintén nagy hatással volt rám. A verseket is nagyon szeretem, a kedvenc költőm Pilinszky  

- mondta Stróber László, a Mária Magdolna Plébániatemplom apátplébánosa.

A közönség az esten megismerhette Stróber atya humorát, hitvallását, valamint életének fontos mozzanatait. A rendezvénysorozat egy hónap múlva újabb vendéggel folytatódik.  

Szöveg: Soós Aliz  

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

f2R_yzAMXOU
# Kapcsolódó galériák