2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
ZEN – Számos programra várják az egyetemistákat

ZEN – Számos programra várják az egyetemistákat

2024. április 15., 15:45
Elkezdődtek a Zalaegerszegi Egyetemi Napok. Ma a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának helyi központjába várták a hallgatókat. Itt az ismeretbővítés mellett a szórakozásra is lehetőség nyílt.

Hétfőn délelőtt különböző előadásokon vehettek részt a fiatalok. Hallhattak - egyebek mellett - genetikai kutatásokról, az időmenedzsment fontosságáról, majd a stílus és a divat is terítékre került.

Nagyon sok idő megy el azzal, hogy bent ülnek a tanórákon és előadásokat hallgatnak. Fontos az, hogy legyen olyan program is, ahol szabadon tudnak beszélgetni, kapcsolatokat építeni, megismerkedni egymással, és másfajta szakmai előadásokat hallgatni, mint, amiket konkrétan az órákon hallanak

- foglalta össze az egyetemi napok célkitűzéseit dr. Császár Gabriella, a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjának igazgatója.

A programokat ezúttal is a Hallgatói Önkormányzatok tagjai állították össze. Igyekeztek úgy válogatni, hogy mindenki találjon köztük kedvére való elfoglaltságot.  

Ami a legnépszerűbb programunk azt igyekszünk mindig megvalósítani a hallgatók szempontjából, illetve a tanároknak is igyekszünk kedvezni. Ez a főzés például az ő kedvelt programjuk. És, hogy minél jobban össze tudjuk kovácsolni a két egyetem hallgatóit, illetve az egyetemeken belüli hallgatói összetartást

- nyilatkozta a Médiacentrumnak Vincze Gréta Regina, a HÖK elnökhelyettese.

Az időjárás idén a szabadtéri lehetőségeknek is kedvezett. Előkerültek a tollasütők, majd közösen főztek a diákok. Domcsek Marcell csapata a chilisbab mellett döntött.

Chilisbabot fogunk főzni. Igazából szerintem ez az egyik legegyszerűbb étel, amit el lehet készíteni bográcsban. Úgyhogy erre esett a választásunk. Nagyon nem lehet elrontani, lehet közben kicsit koccintgatni.

A háromnapos rendezvénysorozat kedden a Pannon Egyetemen folytatódik. A szakmai előadások után kutyasétáltatásra várják a hallgatókat, majd egymással vetélkednek a fiatalok.   

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

ij5EFKu18t4
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek