2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Története első kupagyőzelmét szerezte meg a ZTE FC

Története első kupagyőzelmét szerezte meg a ZTE FC

2023. május 04., 09:08
Szerdán este kék-fehérben pompázott a Puskás Aréna lelátója, ahol a labdarúgó MOL Magyar Kupa döntőjét rendezték. Két olyan együttes, a ZTE FC és a Budafok játszotta a döntőt, akiknek klubtörténelmi tettnek számított a kupa elhódítása.

BUDAFOKI MTE–ZTE FC 0–2 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után

Puskás Aréna, 24 152 néző. Vezette: Vad II

BUDAFOK: Gundel-Takács – Nándori (Vaszicsku, a hosszabbítás szünetében), Jagodics, Fótyik – Bíró M. (Fekete M., 89.), Csonka A., Oláh B., Kalmár O. (Margitics, a hosszabbítás szünetében) – Beke II (Bakti, 100.), Kovács D. (Németh Márió, 65.), Horváth O. (Vasvári, 78.). Vezetőedző: Mátyus János

ZTE: Demjén – Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. – Mim (Huszti A., a szünetben), Szankovics (Kovács B., 111.), Szendrei N., Gergényi (Bedi, 98.) – Ubochioma (Szalay Sz., 77.), Ikoba (Németh D., a szünetben), Tajti. Vezetőedző: Boér Gábor

Gólszerző: Németh D. (117.), Szalay Sz. (120+2.)

A Keleti pályaudvar előtti térről indult a kék-fehér szurkolói menet, hogy a Puskás Arénába érve buzdítsák kedvenceiket. A hangulat tüzes volt, de a játék nem annyira.

A ZTE kezdte aktívabban a mérkőzést, de helyzetet nem igazán jegyezhettünk fel. Egyre inkább erőre kapott a Budafok és bátran támadta a ZTE kapuját. A 20. percben Beke egy labdaszerzést követően került helyzetbe, de lövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe. A ZTE és a Budafok is biztonsági játékra törekedett, nem kockáztattak fölöslegesen.

A lelátón fergeteges volt a hangulat, a szurkolók igazán kitettek magukért.

Boér Gábor nem volt elégedett az első félidőben látottakkal, cserékkel próbálta frissíteni csapatát. A ZTE távoli lövésekkel próbálkozott, de ezek nem jelentettek veszélyt Gundel Takács kapujára. Látszott, hogy jó erőben van a ZTE, míg a Budafok csapata kezdett fáradni. A mérkőzés hajrájában nyomás alá helyezte ellenfelét a ZTE, de a rendes játékidőben nem sikerült eldönteni a kupa sorsát.

A hosszabbításban a ZTE dominált és egy kérdés maradt csak, meddig bírja a Budafok a nyomást? Vajon kihúzza a büntetőkig Mátyus János együttese? Nem bírta ki a másodosztályú alakulat, hiszen a 117. percben a védőkről pattant Németh Dániel elő a labda, aki még tolt egyet rajta az alapvonal felé és éles, kiszorított helyzetből lőtt a kapuba (0-1). Hogy kerek legyen az ünnep a 121. percben Szalay Szabolcs végezhetett el szabadrúgást és a sorfal felett elcsavarva a felső léc segítségével lőtt hatalmas gólt (0-2).

A ZTE FC hódította el a 83. Magyar Kupát, és története során először ünnepelhetett játékos, klubvezető és szurkoló kupagyőzelmet!

Fotó: ZTE FC/Facebook

OGasHmVlXOA
# Kapcsolódó cikkek