2024.05.07., kedd - Gizella napja
facebook
Keresés
A kupa után a bajnokságban is legyőzte a ZTE FC a Puskás Akadémiát

A kupa után a bajnokságban is legyőzte a ZTE FC a Puskás Akadémiát

2023. május 07., 17:15
A labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában a friss kupagyőztes ZTE FC a dobogóra is esélyes Puskás Akadémia FC-t fogadta. A kupa elődöntő után először találkoztak a felek és ezúttal is a ZTE örülhetett a találkozó végén.

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 2248 néző, Jv: Erdős József

ZTE FC: Demjén - Gergényi, Mocsi, Safranov, Lesjak - Meschak, Kovács, Bedi, Grezda - Ikoba, Klausz. edző: Boér Gábor

Puskás AFC: Markek – Brendon, Posztobányi, Spandler, Szolnoki, - Levi, Batik, Favorov, Corbu, Komáromi, - Colley. edző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Ikoba, Klausz ill: Colley

Kiállítva: Colley 90+1’

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de Levi lövését Demjén könnyen védte. Az első hazai helyzet a 8. percben adódott, amikor egy baloldalról középre ívelt labdát Ikoba fejelt vissza, Klausz pedig lőtt, de erőtlen próbálkozását védte Markek. A 14. percben Posztobányi csúszott el a vendégek tizenhatosa előtt, a labdát Ikoba szerezte meg és gurított a bal alsó sarokba (1-0). A gól után többet támadott a Puskás és a 27. percben kis is egyenlítettek. Demjénnek kellett nagyot védeni, majd a kipattanót Favorov játszotta középre, ahol Colley érkezett és közelről a kapuba passzolt (1-1). Továbbra is lendületesebben játszott a vendégcsapat, de mégis a ZTE szerzett újabb gólt Lesjak révén, amit a játékvezető leshelyzet miatt elvett a hazaiaktól. A ráadás első percében vezetést szerzett a ZTE FC: Gergényi nagy bedobását Kovács csúsztatta középre, melyet Klausz bombázta közelről a léc alá (2-1).

A félidőben Hornyák Zsolt cserékkel próbált frissíteni, majd hat perc elteltével kollégája is így tett és hármat cserélt, melynek során a pályára érkezett a Magyar Kupa két hőse: Szalay Szabolcs és Németh Dániel. Meddő mezőnyfölényben játszott a ZTE és jöttek is a helyzetek. A 74. percben Szalay végezhetett el szabadrúgást, de lövése a jobb felső sarok fölé ment. Egy perccel később ismét a fiatal támadó előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nagy helyzetben, a kapussal szemben a bal alsó sarok mellé gurított. A 81. percben Zahedi került helyzetbe, de lövése az oldalhálóban kötött ki. A 83. percben ígéretes támadást vezettek a hazaiak, melynek végén Husztit buktatták a vendégek. A szabadrúgást Gergényi éles szögből a jobb felső sarok fölé tekerte. Sokat állt a játék a második félidőben, ezért a játékvezető 8 percet hosszabbított. A 91. percben Colley kapott megérdemelten sárga lapot, ami már a második volt neki, így pirosat is kapott és mehetett zuhanyozni. Két perccel később Németh passzából Bedi húzta meg a balszélt és középre adott labdájáról Szendrei éppen csak lemaradt. A ZTE FC végül 2-1-re megnyerte a mérkőzést és győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás felé.

Fotók és szöveg: Jóna István

X3KYDXrjDcQ
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek