2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Nemzetközi Vívó Tábor Zalaegerszegen

Nemzetközi Vívó Tábor Zalaegerszegen

2023. július 17., 10:00
Július 15-23. között nemzetközi vívó tábor helyszíne az Iván Dentál Vívócsarnok Zalaegerszegen.

Húsz országból 150 fiatal tőröző, napi két edzéssel próbál minél több technikát magába szívni a nemzetközi edzőcsapat segítségével.

A Zalaegerszegi Vívó Egylet (ZVE) szervezésében, Fekete Gábor vezetőedző irányításával több zalaegerszegi fiatal is edzőtáborozik a külföldi vívókkal egyetemben. 

Az elmúlt évben rendezte meg először a nemzetközi tábort a ZVE, ami rendkívül sikeres volt, hiszen közel 100 versenyző vett részt a táborban. Az idei már most túlszárnyal minden elképzelést, hiszen 150 versenyző érkezett Zalaegerszegre, ami a létesítmény maximális befogadóképessége- közölte Darabos Géza, az egyesület elnöke. 

A szakmai munkáért Fekete Gábor vezetőedző felel, aki nemzetközi tapasztalatai és kapcsolatai révén neves edzőgárdát hozott össze az egyhetes táborra. 

"Magyarországról négy edző, Amerikából három, Lettországból kettő, Spanyolországból, Németországból, Horvátországból és Lengyelországból egy-egy szakember dolgozik a táborban a fiatalokkal"

- mondta Fekete Gábor.

"A táborba tizenkét éves kortól huszonegy éves korig hívtuk és vártuk a fiatalokat. De van egy kínai kisfiú, aki végig verte a világot, a korosztályában és egyel feljebb, így nem mondhattam neki, hogy ne jöjjön. De Japánból is eljött két 10 és 11 éves kislány. Nyilván a jelentkezésnél megkötés volt az, hogy ne kezdő gyerekek legyenek, hanem azért jó vívók."

A zalaegerszegi vívók közül 12-13 évesek vannak, míg a csapat nagy része a táborban 14-17 év közötti.
Fekete Gábor elmondta, hogy napi két edzés szerepel a programban, mindkétszer három-három órát edzenek a fiatalok.
A vívóteremben és a Mindszenty Iskola tornatermében zajlanak az edzések. A bemelegítés után a gyerekek elkezdenek vívni. Van lehetőség erőnléti edzésekre és iskolázásra is, melyekre külön iratkozhatnak fel a résztvevők. 

Az edzések között természetesen Zalaegerszeggel is megismerkedhetnek a fiatalok és a Városi strandra is kilátogathatnak a város támogatásából. 

Fotók: Jóna István

QRK-JGjS4Rc
# Kapcsolódó galériák