2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE

Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE

2023. augusztus 03., 20:47
Az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójának visszavágóját rendezték a ZTE Arénában. A találkozó történelminek nevezhető, hiszen a ZTE először fogadott saját pályáján európai kupaellenfelet. Az első találkozót a hosszabbításban szerzett találattal a horvát NK Osijek nyerte.

ZTE FC-NK Osijek 1-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 5347 néző Jv: Gal Lelbovitz

ZTE FC: Gyurján-Gergényi (Milovanovikj), Safranov, Mocsi, Huszti-Tajti (Klausz), Sankovic (Kovács), Szendrei, Meshack (Ikoba)- Szalay, Sajbán (Csóka). edző: Boér Gábor

NK Osijek: Malenica- Drambayev, Mkrtchyan, Brlek, Grzan (Guedes)- Jugovic (Fiolic), Evangelou, Nejasmic- Caktas (Spoljaric), Mierez (Fucak), Pusic (Hiros). edző: Stjepan Tomas

Gólszerzők: Gergényi (OG), Ikoba ill. Spoljaric

A találkozó elején mindkét csapat a biztonságos játékra törekedett. Valamivel a hazaiak voltak aktívabbak és a 7. percben Meshack szerzett labdát a félpályánál, majd Szalay vezette rá a horvát védőkre és passzolt Tajtihoz, aki 14 méterről lőtt, de labdája levágódott a védőkről. A 9. percben bal oldali támadást vezetett a vendégcsapat, a hosszú oldalon, erősen a leshatáron Caktas kapott jó ütemű indítást, melyet rávezethetett Gyurjánra, aki jobb lábbal, nagy bravúrral hárított, de a visszapattanó labda Gergényi melléről a ZTE kapujában kötött ki (0-1).

A 17. percben ismét Gyurjánnak kellett nagyot védenie Pusic középről leadott lövésénél. A 19. percben Sajbán szerzett labdát a horvát térfélen, majd Szalait hozta játékba, aki 17 méterről a kapu fölé lőtt. A folytatásban a ZTE volt aktívabb, de kevés erő volt a támadásaikban. A 31. percben Gergényi beadását Huszti a jobb oldalról középre fejelte, Meshack nagy helyzetben fölé lőtt. A lövést követően megsérült, le is kellett cserélni, a helyére Ikoba érkezett.

A félidő utolsó tíz perce megélénkült, mindkét csapatnak akadt gólszerzési lehetősége. A 41. percben jobb oldali vendég beadást Caktas a hosszú sarkon érkezve fejelt közelről fölé. A 45. percben Huszti jobb oldali beadásáról Sajbán maradt le centikkel, majd egy perc múlva szöglet után ismét Sajbán hagyott ki egy óriási helyzetet.

A félidőben egyik szakvezető sem változtatott a csapatán. A ZTE nagy lendülettel kezdett és a 49. percben előbb Szalay 15 méterről a jobb felső felé tartó lövését védte Malenica, majd Ikoba fejelt az ötösről, de a játékvezető lest fújt. A 60. perc körül Tajti pillanatai következtek, előbb Sajbán csúsztatását lőtte közelről jócskán mellé. A 62. percben a bal szélen befelé cselezett a ZTE csapatkapitánya és 18 méterről eleresztett lövése a jobb kapufán csattant. A 68. percben Boér Gábor hármat cserélt, pályára küldte Kovács Barnabást, Csóka Dánielt és Klausz Milánt. A 73. percben jött az újabb hidegzuhany. A ZTE a horvát kapu előtt nem tudta lövéssel befejezni a támadását, a kivágott labdából három passzból építette fel támadását az Osijek és az egykori ZTE játékos Spoljaric higgadtan fejezte be góllal a kontrát (0-2).

A 82. percben szépített a ZTE. Huszti passzolt remekül Szalay elé, aki rosszul ad be jobbról, majd az érkező Fiolic Ikoba lábára rúgta a labdát onnan pedig a kapuba pattant (1-2). A ZTE ment előre, a vendégek pedig próbálták tördelni a játékot. A játékvezető hét percet hosszabbított, melyben a hazaiak közel álltak az egyenlítéshez, de a horvátok a gólszerzés mellett a szerencsével barátságban voltak ezen az estén.

A ZTE kupaszereplése véget ért és az NK Osijek ment tovább a következő körbe 3-1-es összesítéssel. A kék-fehérekre vasárnap este 20 órától az NB I-ben az újonc MTK vár hazai pályán.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek