2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
A hosszabbításban szerzett góllal nyert az Eszék a ZTE ellen

A hosszabbításban szerzett góllal nyert az Eszék a ZTE ellen

2023. július 28., 10:50
Tizenhárom év után újra nemzetközi kupamérkőzésen képviselhette hazánkat a ZTE FC labdarúgó csapata.

Az Európa-konferencialiga-selejtezőjének második fordulójában 12 ezer néző előtt, köztük hétszáz zalaegerszegi szurkolóval, léptek pályára a kék-fehérek az NK Osijek ellen. 

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdte a találkozót. A hazaiak játszottak veszélyesebben, főleg Ramon Mierez okozott gondot a zalaegerszegi védelemnek. A ZTE sem maradt adós a helyzetekkel.

Szalay Szabolcs kétszer is veszélyeztetett, előbb egy lövéssel, majd szabadrúgásból. A félidő hajrájában kétszer is közel került a gólszerzéshez a házigazda, ám előbb Nejasmic, majd Lovric lövése után pattant ki a jobb oldali kapufáról a labda. Az első félidőben a horvátok voltak aktívabbak, többet is támadtak, de a ZTE kontráiban is benne volt a gólszerzés. 

A második félidő hazai helyzetekkel kezdődött, majd Tajti veszélyeztetett egy lövéssel, de a labda a kapu fölé szállt. Mindkét szakvezető cserékkel próbált új lendületet adni csapatának.

A 77. percben Miérez került nagy helyzetbe, ám ígéretes helyzetben kapu fölé fejelte a labdát. Kicsivel később Németh Dániel előtt adódott lehetőség, ballábas lövése után azonban védeni tudott a hazaiak kapusa. Úgy tűnt, hogy nem esik már gól a találkozón, de a hosszabbításban, a végig veszélyesen játszó Miérez fejes góljával megnyerte a mérkőzést az Osijek. 

Összeségében a ZTE egyenrangú ellenfele volt az Eszéknek és a vereség ellenére a visszavágón maradt esélye a továbbjutásra. 

Edzői értékelés: 

"Nehéz mit mondani, rengeteg történés volt a találkozón. Talán egy kicsit megilletődötten kezdtünk, az első tizenöt percben sok hibát vétettünk, ami miatt az ellenfelünk önbizalma megnőtt. Ekkor kijött a rutintalanság, sok futballistánknak ez volt az első nemzetközi kupamérkőzése. A fordulás után kiegyenlítetté vált a játék, a második félidőben nem volt benne a gól az Eszék játékában, szerencsétlen szituáció után kaptunk gólt. Hogy mit mondtam a srácoknak a lefújás után? Azt, hogy nem akarok egyetlen lehorgasztott fejet sem látni. Büszke vagyok a srácokra, nyílt maradt a továbbjutás. Köszönjük szurkolóinknak a biztatást, bízom benne, hogy jövő héten a ZTE Arénában ki tudjuk harcolni a továbbjutás."

- nyilatkozta Boér Gábor.

NK Osijek- ZTE FC 1-0 (0-0) 
Eszék, Opus Aréna, 12 011 néző. JV: Bastian Dankert 
NK Osijek: Malenica - Grzan, Mkrtchyan, Brlek, Drambayev - Caktas (63' Pusic), Jugovic (80' Fiolic), Nejasmic - Fucak (63' Bukvic), Mierez, Lovric (89' Splojaric)
ZTE FC: Senkó - Huszti, Mocsi, Safronov, Gergényi - Meshack, Sankovic, Szendrei, Szalay (75' Németh D.) - Tajti (68' Kovács B.), Sajbán (75' Ikoba)
Gólszerző: Mierez

Fotó: ZTE FC/ Facebook

# Kapcsolódó cikkek
Vasárnap este a Kisvárda ellen kezdi meg a bajnoki pontvadászatot a ZTE FC
Vasárnap este a Kisvárda ellen kezdi meg a bajnoki pontvadászatot a ZTE FC
Csütörtökön még Eszéken játszott a ZTE FC együttese az Európa-konferencialiga-selejtezőjében, vasárnap este újabb fontos mérkőzés vár Boér Gábor együttesére, hiszen indul az OTP Bank Liga 2023/2024-es idénye. A nyitófordulóban a kék-fehérek ellenfele a Kisvárda együttese lesz.
Eszék-ZTE: 5 magyar szurkolót tartóztattak le Horvátországban
Eszék-ZTE: 5 magyar szurkolót tartóztattak le Horvátországban
Az eszéki rendőrség öt magyar drukkert vett őrizetbe az NK Osijek-ZTE Európa Konferencia-liga mérkőzést megelőzően, a szervek ugyanis zavargásoktól tartottak a városban.
Csütörtökön történelmi mérkőzést játszik a ZTE FC az Európa-konferencialigában
Csütörtökön történelmi mérkőzést játszik a ZTE FC az Európa-konferencialigában
Az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójában négy klubcsapatunk is érdekelt. A Ferencváros, a Debrecen és a Kecskemét megnyerte a párharca első mérkőzését, míg a ZTE FC 1-0-ra kikapott a horvát NK Osijek vendégeként. A visszavágókat, melyek egyben a továbbjutásról is döntenek, csütörtökön rendezik.
Boér Gábor és Tajti Mátyás a ZTE EKL visszavágója előtt: „Csak győzelemmel lennénk elégedettek”
Boér Gábor és Tajti Mátyás a ZTE EKL visszavágója előtt: „Csak győzelemmel lennénk elégedettek”
Sorsdöntő mérkőzés következik a zalaegerszegi klub életében. Holnap ilyenkor már kiderül, hogy folytathatja-e a küzdelmeket a ZTE FC az Európa-konferencialigában. Az Eszék elleni visszavágó előtt Boér Gábor vezetőedzővel, valamint Tajti Mátyás csapatkapitánnyal beszélgettünk.
Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE
Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE
Az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójának visszavágóját rendezték a ZTE Arénában. A találkozó történelminek nevezhető, hiszen a ZTE először fogadott saját pályáján európai kupaellenfelet. Az első találkozót a hosszabbításban szerzett találattal a horvát NK Osijek nyerte.