2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Boér Gábor és Tajti Mátyás a ZTE EKL visszavágója előtt: „Csak győzelemmel lennénk elégedettek”

Boér Gábor és Tajti Mátyás a ZTE EKL visszavágója előtt: „Csak győzelemmel lennénk elégedettek”

2023. augusztus 02., 21:30
Sorsdöntő mérkőzés következik a zalaegerszegi klub életében. Holnap ilyenkor már kiderül, hogy folytathatja-e a küzdelmeket a ZTE FC az Európa-konferencialigában. Az Eszék elleni visszavágó előtt Boér Gábor vezetőedzővel, valamint Tajti Mátyás csapatkapitánnyal beszélgettünk.

Nem a ZTE FC tervei szerint alakult sem az Eszék (1-0), sem pedig legutóbb a Kisvárda (0-2) elleni összecsapás. Boér Gábor szerint vannak ilyen periódusok a csapat életében, találkoztak hasonlóval korábban is.

Nem jól kezdtük a bajnokságot, viszont a nemzetközi porondon kiélezett mérkőzést játszottunk. Helytálltunk azon az első összecsapáson, tehát felemásnak mondható az elmúlt egy hét. Bízom benne, hogy a csapatnak adott egy olyan mentális erőt az odavágón, hogy hazai környezetben még nagyobb ellenállásra tudjuk bírni az ellenfelet. Megpróbáljuk megfordítani a párharcot. Tényleg a lehető legjobb játékunkat kell produkálni. Az is kell, hogy ne a legjobb napját fogja ki az ellenfél, illetve, hogy támogató közeg fogadjon minket a stadionban. 

- részletezte a vezetőedző, majd kitért arra, hogy vasárnap estével lezárták a bajnoki mérkőzést, csak a csütörtöki napra fókuszálnak. 

Hétfőn elindult az elemzés, a játékosok elé tártuk azokat a dolgokat, amiken javítani kell. Próbáltuk bennük erősíteni azokat a dolgokat, játékelemeket, amik jól működtek és szeretnénk még jobbá tenni. Remélem, holnap látszódni fog, hogy amit kitaláltunk, az működik. Meglepnénk az eszéki csapatot, hazai pályán mi szeretnénk irányítani a játékot. Bízom a csapat fizikális adottságaiban, a jó felkészítésben, valamint abban, hogy jobban fogjuk bírni a komoly tempót.

Boér Gábor akkor lenne elégedett, ha a játék minden szegmensében felvennék a versenyt az eszéki alakulattal, emellett természetesen azzal, ha sikerülne kiharcolni a továbbjutást. Arról, hogy lesz-e változás a kezdőben, eképp nyilatkozott: 

Ez még az este „zenéje”. A fejemben este fog megfogalmazódni, de ha lesz is változás, nem számottevő.

A sorozatban szereplő többi magyar csapat nyerni tudott az első mérkőzéseken. Hogyan látja az ő helyzetüket?

Talán egy picivel könnyebb dolguk volt, kicsit alacsonyabban rangsorolt csapattal találkozott mindegyik gárda. Természetesen szurkolunk nekik. A magyar futball érdeke, hogy mindenki a lehető legsikeresebben vegye az akadályt. Bízom abban, hogy mind a négy csapatunk ott tud lenni a következő körben, szurkolunk nekik is, és reméljük, hogy ők is nekünk. Külön öröm számunkra, hogy nagy ütemben fogynak a jegyek, remélem, hogy teltház közeli létszám lesz és óriási hangulat.

A zalai klub csapatkapitánya, Tajti Mátyás is nagy várakozásokkal tekint a találkozó elé. Úgy érzi, kellőképpen felkészültek. 

Nyilván segítséget jelentett, hogy egy mérkőzést már lejátszottunk ellenük, így mégjobban fel tudtunk készülni belőlük. Már alig várjuk, hogy végre holnap legyen és játszhassunk. Tudjuk, hogy a hétvége eléggé belerondított a dolgokba. Jó eredményt szerettünk volna elérni, de az öltözőn belül így is megmaradt a pozitív hangulat. 

Nincs elkeseredés, nincs nagy izgalom?

Izgalom van, elkeseredés nincs. Egy oda-visszavágón idegenben nem olyan rossz eredmény az 1-0, persze a 0-0 jobb lett volna, de ez sem rossz. Semmi nincsen veszve, nyernünk kell

- tette hozzá Tajti, aki bátor játékra számít. 

Remélem, hogy azt a második félidőt át tudjuk menteni az egész mérkőzésre, mert akkor jó esélyünk lehet. Meglátjuk, hogy mivel rukkolnak elő, mi lesz a taktikájuk. Úgy gondolom, hogy kiélezett mérkőzés lesz, remélem, hogy sikerül nyernünk. 

A játékos elárulta, még nem fogalmazódott meg benne, hogy mivel fogja buzdítani a csapatot az öltözőben. Az érzelmei fogják vezérelni.

Csak győzelemmel lennénk elégedettek, nem szeretnénk kiesni. Ezt az álmunkat továbbvinnénk még.

Fotó: ZTE FC/Facebook

# Kapcsolódó cikkek
Eszék-ZTE: 5 magyar szurkolót tartóztattak le Horvátországban
Eszék-ZTE: 5 magyar szurkolót tartóztattak le Horvátországban
Az eszéki rendőrség öt magyar drukkert vett őrizetbe az NK Osijek-ZTE Európa Konferencia-liga mérkőzést megelőzően, a szervek ugyanis zavargásoktól tartottak a városban.
A hosszabbításban szerzett góllal nyert az Eszék a ZTE ellen
A hosszabbításban szerzett góllal nyert az Eszék a ZTE ellen
Tizenhárom év után újra nemzetközi kupamérkőzésen képviselhette hazánkat a ZTE FC labdarúgó csapata.
Vereséggel kezdte a szezont a ZTE FC
Vereséggel kezdte a szezont a ZTE FC
Az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényének első bajnokiját a Kisvárda ellen, hazai pályán játszotta a ZTE FC. A mérkőzést eredetileg Kisvárdán rendezték volna, ám az Európa-konferencialigában szereplő ZTE a nagy távolság miatt kérte a pályaválasztói jog felcserélését.
Csütörtökön történelmi mérkőzést játszik a ZTE FC az Európa-konferencialigában
Csütörtökön történelmi mérkőzést játszik a ZTE FC az Európa-konferencialigában
Az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójában négy klubcsapatunk is érdekelt. A Ferencváros, a Debrecen és a Kecskemét megnyerte a párharca első mérkőzését, míg a ZTE FC 1-0-ra kikapott a horvát NK Osijek vendégeként. A visszavágókat, melyek egyben a továbbjutásról is döntenek, csütörtökön rendezik.
Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE
Kiesett az Európa-konferencialigából a ZTE
Az Európa-konferencialiga-selejtező második fordulójának visszavágóját rendezték a ZTE Arénában. A találkozó történelminek nevezhető, hiszen a ZTE először fogadott saját pályáján európai kupaellenfelet. Az első találkozót a hosszabbításban szerzett találattal a horvát NK Osijek nyerte.