2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Megszerezte első győzelmét a ZTE FC

Megszerezte első győzelmét a ZTE FC

2023. augusztus 06., 22:00
Az újonc MTK Budapest együttesét fogadta a ZTE FC vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában. Mindkét együttes nagyon szeretett volna nyerni, végül a nagyot küzdő ZTE örülhetett a lefújást követően.

ZTE FC-MTK Budapest FC 2-1 (2-1)

Zalaegerszeg, 1823 néző, Jv: dr. Csonka Bence

ZTE FC: Gyurján (Senkó) - Csóka (Gergényi), Mocsi, Safronov, Huszti, - Mim (Soltész), Sankovic, Kovács B. (Szendrei), Tajti - Sajbán, Ikoba (Szalay). edző: Boér Gábor

MTK Budapest: Demjén - Bobál (Molnár), Kádár, Hej, - Antonov Bognár, Thiam (Kosznovszky), Kata, Kovács M, - Stieber (Zsóri), Németh K. edző: Horváth Dávid

Gólszerzők: Sajbán, Tajti (pn), ill. Németh

Az ZTE FC kapujában ismét Gyurján Márton kezdett, aki remekül védett az NK Osijek ellen, míg a vendég MTK kapujában Demjén Patrik először tért vissza ellenfélként Zalaegerszegre. A találkozó elején Végh Gábor tulajdonos köszöntötte a ZTE mezben 150. tétmeccsét játszó Zoran Lesjakot.

A 3. percben az első hazai helyzetből gól született. Ikoba beadását jobbról Sajbán lőtte a fővárosiak kapujába, ezzel megszerezte első gólját a ZTE-ben a csatár (1-0). Szinte azonnal egyenlíthetett volna az MTK, ugyanis Safronov a büntetőterületen belül buktatta Katát, amiért a VAR-vizsgálat után is büntető járt. A tizenegyest Antonov a kapu fölé bombázta, de mondhatjuk azt is, hogy Gyurján kinézte a kapuból. Némi mezőnyjátékot követően a ZTE helyzetei következtek. A 18. percben Mim tört előre a középpályán és jó 20 méterről vállalkozott lövésre, amit Demjén védett. A 21. percben Huszti csalta jobbról a távolságot és passzából Kovács lőtt 23 méterről, ami alig ment mellé. A folytatásban átvette az irányítást a fővárosi együttes és mezőnyben sokkal pontosabb járatják a labdát, mint a hazaiak. A 32. percben kiegyenlít az újonc, Bognár passzát Németh váltja gólra (1-1). Rögtön a vezetést is megszerezhették volna a vendégek. Előbb Stieber emelését védte bravúrral Gyurján, majd Kata ismételhetett, ami szintén a hazaiak hálóőréről pattant ki a mezőnybe. Az esetnél Csóka megsérült, helyére Gergényi állt be, valamint Boér Gábor Kovács helyére Szendreit küldte pályára. A félidő hajrájában visszaesett a ZTE játéka és szinte a semmiből szerzett újra vezetést a házigazda. Gergényi középre ívelt labdájára Sajbán ugrott fel fejelni, a labda a támadóval együtt felugró Hej kezén változtatott irányt. VAR vizsgálatot követően Tajti állt szembe Demjénnel és a bal alsóba lőtt (2-1).

A félidőben Ikoba helyén Szalay Szabolcs jött csereként a ZTE-ben. Az újonc próbált nyomást helyezni a játékrész első szakaszában a házigazdára, Gyurjánnak többször kellett közbeavatkoznia. A 64. percben Antonov beadását Zsóri a kapufára fejelte. A 67. percben Zsóri hatalmas pofont adott a kimozduló Gyurjánnak, akit hosszú ápolást követően Senkó Zsombor váltott a kapuban. Fokozódott a vendég nyomás, de a zalai védők jól állták a sarat. Kevés volt a helyzet a találkozón, a ZTE szinte csak védekezett, bízva egy jó kontratámadásban. A 87. percben Sajbán harcolt ki szabadrúgást az MTK kapuja előtt, melyet remek szögből Tajti a felsőlécre tekert. A 89. percben Molnár kapott remek labdát a bal szélen, de közelről leadott lövését Senkó biztosan hárította. Gyurján ápolása miatt kilenc percet hosszabbított a játékvezető. A hosszú ráadásban sorra jöttek a vendég lehetőségek, Senkó többször is biztos kézzel hárított. A ZTE hősiesen védekezett és végül, ha nehezen is, de megnyerte a találkozót és megszerezte idei első győzelmét a bajnokságban.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek