2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Elkezdődött az úszók őszi versenyidőszaka

Elkezdődött az úszók őszi versenyidőszaka

2023. október 14., 08:06
A Veszprémi Sportuszoda rendezvénye volt a Zalaco-ZÚK úszóinak „bemelegítő” versenye ezen az őszön.

Itt azonban nemcsak a már rutinos utánpótlás-úszóknak volt jó lehetőség, hogy felvegyék a ritmust, hanem annak az 5 új fiatalnak is, akik a minimumvizsgát sikeresen véve, most várják, hogy tagsági könyvük elkészüljön és hivatalosan is „versenyúszó” váljék belőlük. Ők - Horváth Fanni, Kópicz Kincső, Lewicki Jakub Ryan, Polgár Szigfrid és Wittman Emma - mindannyian életük első úszóversenyén vettek részt, melyet Veszprémben kifejezetten a csapatok első-versenyeseinek írtak ki. A zalaegerszegi kiscsapat tagjai 50 méteres távokon álltak rajthoz, s nagyon szépen teljesítve a távokat és az úszásnemeket is, dobogós és 4. helyezéseket szereztek – ami további motivációt jelenthet számukra az edzések teljesítéséhez.

Az „első-versenyesek” után azonban a tapasztaltabbak is rajthoz álltak, és szerencsére esetükben is jó eredményekről lehet beszámolni. Szépen gyűltek a dobogós helyezések:

9 úszójuk összesen 21 érmet – köztük 10 arany, 7 ezüst és 4 bronz – szerezett, de a többiek is a 4-8. pontszerző helyeken teljesítették az 50, 100, 200 és 400 méteres távokat. A zalaegerszegi úszók tehát a nyári pihenő után gyorsan visszatértek a régi kerékvágásba, ami jó alapokat biztosít a további fejlődéshez.

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalaco ZÚK

# Kapcsolódó galériák