2024.03.29., péntek - Aguszta napja
facebook
Keresés
Átrobogott a ZTE KK-n a Körmend és kiegyenlítette a párharcot

Átrobogott a ZTE KK-n a Körmend és kiegyenlítette a párharcot

2023. május 20., 20:41
A körmendi sportcsarnokban egy tűt sem lehetett ledobni, hiszen a szurkolók megtöltötték a termet. A hangulat ezúttal is fergeteges volt és a Körmend játéka is, akik semmit nem bíztak a véletlenre és már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

Egis Körmend-Zalakerámia ZTE KK 104-56 (35-13, 30-19, 17-15, 22-9)

Körmend, Jv: Praksch, Nagy, Frányó

Egis Körmend: Chambers 13/3, Mitchell 10/3, Ferencz 5/3, Adams 12/6, Omenaka 14. csere: Cakarun 14, Kiss 10/6, Herczeg, Takács 10/3, Doktor, Durázi 8, Edwards 8. edző: Kocsis Tamás

Zalakerámia ZTE KK: Trice 5, O’Reilly 8/3, Polster 5/3, Zsiros, Ostojic 8. csere: Szalay 2, Simó 3, Németh 7, Rakicevic 10/3, Keller 6, Csuti 2. edző: Sebastjan Krasovec

Kipontozódott: Csuti 22’, Keller 35’

A hazaiaknál visszatért a sérülésből Chambers, a ZTE-ből Smith hiányzott. A Körmend rutinos irányítója olyan ritmust diktált az első percekben, amit nem tudott levédekezni a ZTE. A 2. perc elején 9-0-nál időt kért Sebastjan Krasovec, de igazán semmi sem változott. A Körmend elképesztő hatékonysággal célzott és megérdemelten vezetett. A 4. perc elején Ostojic szerezte az első zalai pontokat (13-2). A folytatásban tovább robogott a vasi csapat és hamar húsz pontra nőtt az előnyük (26-6). A negyed végén a ZTE KK első hármasát Rakicevic szerezte (35-13).

A második negyed elején, mintha kifújták volna magukat a csapatok a nagy rohanás után, és két perc alatt mindössze kettő pontot szereztek. Továbbra is a Körmend akarata érvényesült és szinte minden sikerült nekik, míg a ZTE játékosai szó szerint megizzadtak egy-egy kosárért (45-17). A nagy előny tudatában kiengedett a Körmend, de nem tudott közelebb kerülni a vendégcsapat (54-25). A Körmend pontosan és ellenálhatatlanul játszott és gyakorlatilag eldöntötte az első félidőben a mérkőzést (65-32).

A nagyszünet után sem változott a játék képe, talán annyiban, hogy a hazaiak dobószázaléka látványosan visszaesett. Csuti két perc elteltével kipontozódott, Ostojicsnak pedig négy hibája volt, így Zsiros és Keller játszott 4-5-ös poszton. A negyed szorosan alakult, a végén Trice utolsó másodpercben szerzett egy távolit, de videózás után időn túlinak ítélték a játékvezetők és nem adták meg (82-47).

A záró negyedet hasonlóan kezdte a vendégcsapat, mint az elsőt. Az első pontot a 35. percben szerezték (94-48). Az utolsó három percre Sebastjan Krasovec a fiatalokat is pályára küldte, akik szép megoldásokkal ragadtatták tapsra a csapatot végig lelkesen buzdító szurkolókat. A kérdés az volt idén először dob-e 100 pont felett a Körmend? Kiss hármasával és Cakarunk pontjaival át is lépte a száz pontot és magabiztos sikerével kiegyenlítette a párharcot.

Sebastjan Krasovec:

Először is gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. A mérkőzés legnagyobb részében csak egy csapat volt a pályán. Nagyon gyengén kezdtünk, majd bekapcsolódott a közönség is melléjük, így szinte lehetetlen volt megállítani őket. 1:1 az állás, kedden hazai pályán folytatjuk a sorozatot.

A bronzcsata állása 1-1, a folytatás május 23-án, kedden 18 órától Zalaegerszegen.

Fotó: ztekosar.hu

# Kapcsolódó cikkek