2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
Megváltozott a Gmail

Megváltozott a Gmail

2024. február 18., 12:55
A Gmail legfrissebb kiadásában már lehetőség van úgy reagálni az érkező e-mailekre, mintha egy chatalkalmazásban beszélgetnénk a feladóval.

Azok, akik rendszeresen használják a Gmail-t Androidos eszközükön, valószínűleg már megszokták, hogy hogyan lehet gyorsan válaszolni az érkező e-mailekre. Ehhez csak meg kell érinteni a levél tetején található Válasz gomb ikonját, és már el is kezdhetik gépelni a választ. Ez eddig sem volt túl bonyolult, azonban most a Google fejlesztői tovább egyszerűsítették ezt a folyamatot - írja a HVG.

Elsőként egy AssembleDebug nevű X-felhasználó figyelte meg, hogy a Google némi módosítást hajtott végre az Androidos Gmail alkalmazásban, megváltoztatva a válasz módját. A fejlesztés mostanra mindenki számára elérhetővé vált a Gmail alkalmazásban.

Ennek eredményeként a kijelző alján megjelenik egy szövegbeviteli mező, ahova beírhatjuk a választ, majd a mező mellett található jobbra mutató ikonra kattintva már küldhetjük is. Ezáltal az e-mailezés ma már sokak számára kézenfekvőbb, mint a chatelés. (Ha csatolmányt mellékel, azt továbbra is a megszokott módon kell hozzáadni.)

Az újítás elérhető a Gmail alkalmazás legfrissebb verziójában, amely letölthető vagy frissíthető a Play Áruházból.

Fotó: illusztráció/Freepik