2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Helyezze ezt a dísznövényt a konyhába: elnyeli az összes kellemetlen szagot, és friss illatot varázsol főzés után

Helyezze ezt a dísznövényt a konyhába: elnyeli az összes kellemetlen szagot, és friss illatot varázsol főzés után

2024. február 06., 16:00
Senki sem szeretné egész nap érezni a lakásban a konyhai szagokat egy-egy fűszeres, zsíros vagy hagymás étel elkészítése után - szerencsére van egy olyan növény, ami nem csak szép, de meg is küzd az erős szagokkal, és legyőzi azokat.

A dísznövényeknek számos előnye van, és igazán sokoldalúak: nem csak szép díszek lehetnek a lakásban, de a legtöbb még a levegőt is megtisztítja, friss oxigént biztosít a különböző helyiségekbe, míg mások kifejezetten a párásabb környezetet kedvelik. Ne felejtsük el, hogy vannak olyan fajták, amelyek a penész kialakulását előzik meg, míg mások szépek és igénytelenek, így gyakorlatilag lehetetlen "megölni" őket. Érdemes tehát élő növényekkel feldobni otthonunkat, hiszen a "piacon" biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb dísznövényt, ami a leginkább illeszkedik az életviteléhez és igényeihez - írja a Femcafé.

Egy biztos: érdemes mindenkinek a konyhában tartani egy bizonyos növényt, hiszen pusztán jelenlétével szinte teljesen megszabadulhatunk a nemkívánatos szagoktól, mivel képes az összes erős ételszagot és kellemetlen illatot felszívni. Mindenki tudja, hogy hiába a páraelszívó és a szellőztetés, főzés után az olajos szag még hosszú ideig áthatja otthonunkat, különösen a konyhát. Ezek a kellemetlen szagok nagyon makacsak, és sokak számára kellemetlenek, hasonlóan a lefolyóhoz vagy a szemeteshez. Szerencsére van egy gyönyörű dísznövény, ami könnyedén megbirkózik a nemkívánatos szagokkal a konyhában vagy bármely másik helyiségben, és képes teljesen eltüntetni azokat a lakásból.

Ez a növény nem más, mint a vitorlavirág, ami amellett, hogy lenyűgöző látványt nyújt, még friss illatot is biztosít a térben, ráadásul olyan dísznövényről van szó, ami csak minimális gondoskodást igényel, és szereti a magas páratartalmat, ezért akár a fürdőszobába is kerülhet. Ragyogó zöld leveleket és gyönyörű fehér virágokat hoz, de ügyeljünk rá, hogy a háziállatok ne férkőzzenek hozzá.

Az aloe vera, a bambusz és a zöldike, valamint a jázmin, a kakukkfű és a levendula hasonlóan hatékonyan kezelik a főzés utáni kellemetlen szagokat.

Fotó: Illusztráció/Freepik