2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Ezt a 4 dolgot soha ne dobja ki selejtezéskor

Ezt a 4 dolgot soha ne dobja ki selejtezéskor

2024. május 19., 17:14
Nagytakarításkor óriási lehet a kísértés, hogy mindentől megszabaduljon, ami látszólag feleslegesen foglalja az értékes helyet.

1. Fontos dokumentumok

Még ha úgy is érzi, hogy nem feltétlenül lesz rájuk szüksége a jövőben, a fontos dokumentumok később még jó szolgálatot tehetnek. Jobb, ha kartotékszekrényben vagy fiókban tárolja őket, megfelelően rendszerezve. Így biztosan nem foglalnak több helyet a kelleténél, ráadásul hamar megtalálhatja őket, ha mégis kellenek. A szerződések, az adózási dokumentumok és a könyveléshez szükséges papírok mind olyasmik, amiket megéri valamilyen direkt erre a célra szolgáló, praktikus helyen tartani – írja az Otthonok&Megoldások.

2. Felújítás utáni festékmaradékok

Maradt még abból a festékből a konyha, a nappali vagy bármelyik helyiség felújítása után? Kisebb-nagyobb javításokra bármikor, bármilyen okból kifolyólag szükség lehet rájuk. Olyankor pedig hatalmas kincs, ha rögtön kéznél van a megfelelő márkájú, típusú és árnyalatú festék. Tárolja sötét és száraz helyen, hogy minél tovább megőrizze a minőségét, ha pedig a szavatossági idő lejárta miatt mégis a kidobás miatt dönt, jegyezze fel a márkát, a típust és az árnyalatot.

3. Bármi, aminek nagy érzelmi értéke van

Léteznek olyan tárgyak, amikhez valamilyen emlék vagy érzés fűződik, így pótolhatatlanok. Bár előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor úgy tűnhet, hogy jobb megválni tőlük, mindig gondolja át ezt a döntést! Ha alszik rá egyet, sokkal csekélyebb eséllyel vál meg tőlük úgy, hogy később megbánja.

4. Régi kulcsok

A régi kulcsokat csakis és kizárólag akkor dobja ki a kukába, ha kipróbálta őket, hogy még véletlenül sem illenek egyik zárjába sem, tehát biztos, hogy nem lesz rájuk szüksége a jövőben. Kiderülhet például, hogy a fiókban hányódó kulcs egy régi bőröndé vagy ládáé a padláson, amit nélküle nagy kihívás lenne kinyitnia.

Fotó: illusztráció/Pexels