2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma napja
facebook
Keresés
Ez a tea segít az öregedés lelassításában és a stroke elkerülésében

Ez a tea segít az öregedés lelassításában és a stroke elkerülésében

2024. február 19., 12:40
A fehér tea igazi védőbástyája a szívünknek és a keringési rendszerünknek. Csökkenti a vérnyomást, vérhígító tulajdonságainak következtében javítja a vérkeringést és segít elkerülni a stroke-ot.

A fehér tea pozitív hatással van a koleszterinszintre is. A rendszeres fehértea-fogyasztással csökkenthető a szívinfarktus kockázata is. A fehér tea a legvilágosabb főzetű valamennyi teafajta között. A tealeveleket még a teljes kinyílás előtt szedik le, amikor még apró, finom, fehér pihék vannak a növényen. A különféle teafajták az oxidáció mértékétől függően különböznek egymástól. A fehér teát minimálisan oxidálják, így a begyűjtést követően azonnal megszárítják. A fehér tea előnyei egyértelműen indokolják, hogy beépítsük mindennapi rutinunkba ezt a jótékony forró italt - írja a divany.hu.

Antioxidánsban gazdag

A zöld és a fekete teához viszonyítva a fehér tea sokkal kevésbé feldolgozott, így jóval magasabb mennyiségben tartalmaz antioxidánst, ami számos szempontból előnyös lehet mind a test, mind a lélek számára. Az antioxidánsok segíthetnek semlegesíteni a szervezetben lévő szabad gyököket, amelyek sejtkárosodást okozhatnak. Az antioxidánsok összefüggésbe hozhatók a szervezetben lévő gyulladások csökkentésével, ami támogatja az általános egészséget és jó közérzetet.

Nélkülözhetetlen része az egészséges életvitelnek

A tudatos táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a stresszcsökkentés és a jó alvás mellett a fehér teának is fontos szerepe lehet az egészséges életmód kialakításában. Azon túl, hogy a fehér teában található antioxidánsok megerősítik az immunrendszert, bizonyítottan elősegítik a zsírok lebontását, és csökkentik az új zsírsejtek képződését. Egy-két csésze fehér tea fogyasztása hozzájárulhat az egészségesebb életmód fenntartásához.

Javíthatja a fogak egészségét

A fehér tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a káros mikroorganizmusok számát a szájban, így hozzájárulva a fogszuvasodás és az ínybetegségek kockázatának csökkentéséhez, valamint megelőzve a fogkő lerakódását. A szájhigiénia fenntartása érdekében javasolt naponta egy csésze fehér teát fogyasztani.

Lelassítja az öregedést

Ha fiatalabbnak szeretnénk tűnni és szeretnénk megőrizni a bőrünk fiatalságát, érdemes naponta fogyasztani a fehér teát. Bizonyított tény, hogy a fehér tea hatékonyan küzd az öregedés jelei ellen mind belsőleg, mind külsőleg. Egyebek között védi bőrünket a nap káros UV-sugárzásától, fenntartja bőrünk feszességét.

A fiatalság megőrzésére a szakértők azt ajánlák, hogy ne csak fogyasszuk, hanem használjunk olyan bőrápoló termékeket is, amelyek tartalmaznak fehér teát.

Védelmet nyújthat a Parkinson- és az Alzheimer-kór ellen

A fehér teával kapcsolatos kutatások arra utalnak, hogy csökkentheti a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a fehér tea csökkenti a gyulladást, valamint megakadályozza a fehérjék lerakódását az agyban, ami idegkárosodást okozhat. Tanulmányok azt mutatják, hogy rendszeres fehér tea fogyasztásával 15% -kal csökkenhet a Parkinson-kór és 35% -kal az Alzheimer-kór kialakulásának esélye.

Megőrzi a szív egészségét

A fehér teában lévő antioxidánsok segítenek csökkenteni a vérnyomást, valamint a rossz LDL-koleszterin szintjét a szervezetünkben. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy minél kisebb legyen a szívbetegségek kialakulásának kockázata. Közismert ugyanis, hogy a magas vérnyomás és az erekben zsírlerakódást okozó magas koleszterinszint a szívproblémák és a szívroham kulcsfontosságú tényezője a dohányzás mellett.

Fotó: Illusztráció/Freepik