2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Ez a növény elűzi az összes szúnyogot a háztól

Ez a növény elűzi az összes szúnyogot a háztól

2024. június 23., 20:10
A jó idő beköszöntével tömegesen megjelentek a szúnyogok: a bosszantó vérszívók gyakorlatilag elviselhetetlenek esténként, ha kint ül az ember a teraszon vagy épp a vízpart közelében, de akkor válik igazán idegesítővé a jelenlétük, ha bejutnak a házba.

Ilyenkor gyakran arra ébredünk arra, hogy éjszaka szétcsípték őt a szúnyogok, aztán jön a napokig tartó viszkető, égő érzés a csípés helyén, valamint az ezzel járó nagy és csúnya piros duzzanat. Szerencsére azonban több természetes szúnyogriasztó is létezik, amit bevethetünk a vérszívók ellen: az egyik ilyen egy szép kis növény, amely távol tartja az összes szúnyogot a háztól – írja a femcafe.hu. 

A legtöbb ember szúnyogriasztó spray-vel, valamint egyéb, házban használatos kemikáliákkal próbálja meg távol tartani a betolakodókat az otthonától. Sokszor azonban ezek nem csupán hasztalannak bizonyulnak, de még drágák is.

Van viszont egy olcsó módszer, hiszen csupán egy növényt kell beszerezned, és a szúnyogok meg sem közelítik majd a házat. Ez a növény nem más, mint a citromillatú muskátli, amely ahogyan a nevéből is gondolhatja az ember, finom és intenzív citromillatot áraszt magából amellett, hogy szemet gyönyörködtető külsővel rendelkezik.

Annak idején a növény leveléből kivont olajat a hagyományos orvoslásban is alkalmazták, például az aromaterápiában, mivel a muskátli illata nyugtató hatású, ezáltal segíthet az elalvásban, enyhítheti a stresszt és a feszültséget is.

A meseszép virágokkal rendelkező növény másik tulajdonsága, hogy távol tartja a szúnyogokat erős citromillatának köszönhetően, így mindenképp érdemes beszerezni ezt a muskátlit. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a növénynek rendszeres öntözésre van szüksége, valamint napos helyen, esetleg félárnyékban érdemes tartani, és teleltetéskor is kell neki a fény.

Fotó: illusztráció/Freepik