
Ez a legjobb módja a zsír eltávolításának a serpenyőkről és a sütőről
A zsíros szennyeződések a legmakacsabbak közé tartoznak, melyek az ételek készítése során letapadnak az edényeken, illetve felhalmozódnak a sütő felületein is. Amellett, hogy csúnya látvány, a szennyeződés befolyásolhatja a sütő működését, megváltoztathatja az ételek ízét, és baktériumok melegágyává válhat, ezért rendkívül fontos a maradéktalan tisztítás.
Nem kell azonban drága, bolti zsíroldókra költeni, hiszen egy egyszerű házi módszerrel is megszabadulhat a zsíros szennyeződésektől és ezúttal nem a számtalan esetben kiválóan bevált ecetet vagy szódabikarbónát ajánlja az nlc.hu, ugyanis van valami, ami még hatékonyabb a zsír ellen. Ez pedig nem más, mint a citrom. Magas savtartalma ugyanis feloldja a szennyeződéseket a felületek károsítása nélkül.
Így használja!
- Vágja félbe egy citromot, és dörzsölje át vele közvetlenül a tisztítani kívánt felületeket!
- Hagyja a citromlevet 10-15 percig hatni!
- Törölje le nedves szivaccsal vagy puha ruhával!
Abban az esetben, ha a sütőt tisztítja, a legjobb eredmény elérése érdekében a citromlé felvitele előtt alacsony hőmérsékleten melegítse elő! A zsír eltávolítása mellett a citrom még kellemes aromát is hagy maga után. Általánosságban elmondható, hogy jó ötlet minden használat után, vagy legalább hetente egyszer kitisztítani a sütőt. Célszerű szellőztetni is, hogy ne gyűljön össze benne a nedvesség. Így minden alkalommal könnyű lesz alaposan kitisztítani, miközben az élettartamát is meghosszabbítja.
Fotó: illusztráció/Freepik