2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Azahriah-t is túlszárnyalta: ez a magyar énekesnő szól a legtöbbet a rádiókban

Azahriah-t is túlszárnyalta: ez a magyar énekesnő szól a legtöbbet a rádiókban

2024. május 30., 19:02
Kiderült, hogy a magyar rádiók 2023-as zenei kínálatában kik és mely slágerek voltak a leggyakrabban játszottak.

Összesen 103 év és kilenc hónapnyi adást sugároztak a magyarországi rádiók 2023. január 1-jétől december 31-ig - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) májusban közölt kutatásából, amely a magyar rádiók 2023-as zenei kínálatát vizsgálta. Kiderül belőle, ki volt a legtöbbet játszott előadó, és melyik volt 2023 legsikeresebb hazai, illetve külföldi slágere – számolt be a Femina.

A magyar rádiók lejátszási listája 2023-ban

A legtöbbet játszott előadó Rúzsa Magdolna volt, akinek dalai átlagosan ötévesek voltak. Több mint két és félszer annyiszor hallhattuk őt, mint a huszadik helyezett Azahriah-t.

A népszerű művészek között feltűntek olyanok is, akik csak néhány éve adták ki a szerzeményeiket, de megjelentek az előző évezredben tevékenykedők is, így például a Bikini zenekar, Demjén Ferenc, az LGT és Szentpéteri Csilla is. A 2022-es évhez képest Azahriah lépett a legnagyobbat előre a ranglétrán, a 171. helyről a huszadikra. A külföldi művészek közül - akárcsak 2022-ben - egy albán származású amerikai énekesnő, Ava Max volt a legnépszerűbb. Friss, átlagosan kétéves dalokat hallhatott tőle a közönség. A második helyezett egy román énekesnő, Minelli. A top 20-ban tizenegy előadó képviselte az Egyesült Államokat, négy pedig az Egyesült Királyságot.

A vizsgált rádiók több mint 12 ezerszer játszották le a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar-dalt, az Úristent, amely 2022-ben jelent meg. Már 2022-ben is ez lett az év dala, közel ugyanennyi lejátszással.

A top 20 külföldi zeneszám között csupán nyolc 2022-es dal található, a többi mind 2023-as. A győztes ezen a ranglistán Miley Cyrus Flowers című dala, amelyet több mint 15 ezer alkalommal játszottak le, megelőzve ezzel az összes magyar dalt, így ez lett az év legtöbbet játszott slágere a rádiókban.

A teljes kutatás az NMHH oldalán érhető el.

Fotó: Azahriah/Facebook