2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
A vizespalackban több baktérium lehet, mint egy WC-ülőkén

A vizespalackban több baktérium lehet, mint egy WC-ülőkén

2023. július 06., 10:00
Az újratölthető vizespalackok hasznosak és könnyítik az emberek életét, de ha nem megfelelően használják, komoly veszélyeket rejthetnek. Itt van öt tipp, hogy hogyan kerülhetjük el a fertőzést.

Az újratölthető palackok használata kiváló módja a hidratálásnak, ráadásul környezetbarát is. Azonban kevesen vannak tisztában azzal, hogy milyen egészségügyi kockázatokkal járhatnak.

Lehet ezeket a palackokat oly módon használni, hogy a káros baktériumoknak ne legyen lehetőségük elszaporodni bennük - hívja fel a figyelmet a Mirror cikke. A waterfilterguru.com tanulmánya szerint az újratölthető palackokban átlagosan akár 40 000-szer több baktérium is lehet, mint egy WC ülőkén. Ennek oka az, hogy a palackok belső része állandóan nedves, így ideális környezetet biztosít a baktériumok számára. Ne felejtsük el, hogy minden alkalommal, amikor ezekből a palackokból iszunk, ezek a baktériumok bekerülnek a szervezetünkbe, ahol könnyen elszaporodhatnak és számos egészségügyi problémát okozhatnak. Ha pedig a baktériumok mellett penészgomba is megjelenik, az allergiás tüneteket is előidézhet - mutatott rá a HáziPatika.

Ha betartja ezeket a lépéseket, nem lesz gond:

  • Minden használat után öblítse ki alaposan a palackot!
  • Időnként áztassa ecetes vízbe, és hagyja benne egész éjszakára!
  • Figyeljen a megfelelő tárolásra! Az edzőterem öltözőszekrénye vagy egy sporttáska nem optimális hely ezeknek az eszközöknek.
  • Ne töltsön cukros italokat a palackba!
  • Ne hagyja hosszú ideig a napfényben vagy meleg autóban, mert a magas hőmérséklet és páratartalom elősegíti a baktériumok elszaporodását.

Fotó: illusztráció/Pexels