2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
3 tökéletes ajándékötlet óvodai ballagásra - A fiúk és a lányok is örülnek majd

3 tökéletes ajándékötlet óvodai ballagásra - A fiúk és a lányok is örülnek majd

2023. május 24., 11:00
Ha az óvodást kérdezzük, lennének javaslatai a ballagásra, de nem baj, ha a valóság talaján maradunk.

A mai szülői generáció tagjai gyakran dilemmával néznek szembe az óvodai ballagással kapcsolatban, hiszen három évtizeddel ezelőtt a ballagás az általános iskola vagy a középiskola befejezését jelentette, és úgy tűnik, hogy az óvoda vége kevésbé volt hangsúlyos. Persze lehet, hogy csak rosszul emlékszünk.

Mindenesetre gyakran felmerül a kérdés: szükséges-e ajándék az óvodai ballagásra, vagy elegendő egy közös sütizés a közeli cukrászdában? A választ természetesen minden családnak a saját szokásaihoz és gyermekéhez igazodva kell meghatároznia. Ha az Önök családjában nincs túl nagy jelentősége az ünnepeknek, akkor nincs szükség túlzásokra csak azért, mert másoknál ezt tapasztalják - írja a Femina. 

Élményajándék: koncert, kirándulás, kalandpark

Amikor eljön a karácsony, a gyerek születésnapja - vagy éppen az óvodai ballagás - a nagyszülők, nagynénik gyakran felteszik a kérdést a szülőknek, hogy milyen játéknak örülne a gyerek, mivel nem szeretnének felesleges tárgyakat vásárolni. Ilyenkor sok anyuka úgy érzi, hogy már nincs hely egy új játék számára a lakásban. Természetesen lehetne ruhát is vásárolni, hiszen sosem elég belőle, de hacsak az adott ruhadarab nem kedvenc mesefigurával díszített, a kicsik általában nem tekintik ajándéknak. Ekkor merül fel az élményajándék ötlete! Az óvodai ballagásra tökéletes meglepetés lehet a gyerek számára egy koncertjegy olyan zenekar fellépésére, akiket ismer és szeret. Ha szereti a kirándulást, egy közös családi nap is jó ötlet lehet, de a vadaspark vagy kalandpark belépője is biztosan örömet szerezne a búcsúzó nagycsoportosnak.

Non plus ultra: iskolatáska

Valamiért az iskolatáska mint ajándék május-június tájékán még nem mindig jut eszébe a szülőknek. Pedig hacsak nincs nagyobb testvére, akitől örökölheti, a ballagónak szeptemberre biztosan szüksége lesz rá. És bár hosszú a nyár - különösen, ha a ballagás után már nem megy oviba a gyerek -, mégis hamar eljön az augusztus, amikor már nem lehet halogatni az iskolai felszerelések és a táska beszerzését. Tehát egyrészt praktikus ajándék, másrészt garantáltan minden ballagó óvodás örül majd neki, hiszen az iskolatáska egyfajta jelkép is, ami összeköti az óvodás éveket és az iskolába való átlépést. Érdemes olyan mintával választani, ami tényleg közel áll a gyerek szívéhez, és fontos, hogy figyeljen rá: válasszon könnyű, gerincbarát, ergonomikus táskát.

Nyári kiránduláshoz, iskolába: uzsonnásdoboz, kulacs

Ha tárgyi ajándékot szeretne adni, de nem szeretne sokat költeni, akkor is van ötlet. Mind a nyári hónapokban, mind az iskolában nagyon hasznos lesz egy uzsonnásdoboz és egy kulacs. A piacon már megtalálhatóak aranyos, vidám és stílusos termékek, amik biztosan elnyerik a gyerekek tetszését. A választásnál talán a nagy választék lesz az egyetlen nehézség, mert megtalálhatóak állatos, űrhajós és mesefigurás mintákkal, különböző színekben és méretekben. Természetesen külön pontokat kap, ha összhangban van egymással a doboz és a kulacs. A nyári hónapokban családi kirándulásokon, nyaralásokon hasznos lesz, majd az iskolában is jól jön a ballagó óvodásnak.

Fotó: illusztráció/Pixabay