
Elstartolt a GasztroTekergő
A túrán Zalaegerszeg és Boncodfölde között négy ikonikus vendéglátóhely fedezhető fel. Az útvonalat úgy állították össze, hogy az a családok számára is biztonságosan letekerhető legyen.
A kerékpárút-építés után jött az ötlet, hogyan lehetne a vendéglátóegységeket összekötni. Innen Csácsból elindulva egészen a Göcsej kapujáig, Boncodföldéig, finomakat kóstolva egy jó közösségben eltölteni pár órát és akár végigtekerni ezt a megközelítőleg 14 kilométert
– mondta Németh Gábor önkormányzati képviselő.
Itt a Zsákutcában már teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani a vendégeknek. Ebből indult, hogy a sportot, illetve a gasztronómiát próbáljuk összekötni valami olyan populáris mozgással, amit nagyon sok ember el tud érni. Ebből született a GasztroTekergő
– árulta el portálunknak Ruzsicska Zsolt ötletgazda.
A változatos ital- és ételkülönlegességekhez nyereményjátékot is kapcsoltak. Aki mind a négy helyszínt meglátogatja, sorsoláson vesz részt.
Van egy kis térkép rajzzal és információ az éttermekről. Minden egyes helyszínen van egy QR-kód, amit be kell szkennelni. Név és e-mail cím megadásával sorsoláson vehetnek részt
– összegezte Mészáros Márk.
Hozzánk nagyon sok kerékpáros vendég jár, bár nem vagyunk közvetlen a bicikliút mellett. Egy 4-500 méterre vagyunk tőle, csak egy dombon kell feltekerni és nagyon élvezik, hogy a teraszra ki tudnak ülni, gyönyörködnek a Zala völgyének szépségében és ott megpihenhetnek egy állomás erejéig
– fűzte hozzá Járányi Orsolya, a Papsajt tulajdonosa, ahol ezen a hétvégén a göcseji és az ázsiai ízek keverednek.
Ezen a programon a sport és az egészséges táplálkozás kerül középpontba, ugyanakkor az önkormányzat fontosnak tartja a kezdő vállalkozók támogatását.
Mi egy foodtruck vagyunk, ital- és ételkínálatunk ugyanúgy megvan. Leginkább rendezvényekre megyünk, illetve volt már egy pár saját szervezésű eseményünk is. Az eseményre elsősorban italkülönlegességekkel készülünk
– mondta el kérdésünkre Járányi-Tóth Barnabás, a Merdzsotruck fiatal tulajdonosa.
Mindenbe próbáljuk a termelőket bevonni, hogy minél több termelői alapanyagot használjunk, így az egyik étel a termelői, a másik pedig a klasszikus barbecue vonal lesz. Ezzel várjuk a vendégeket, valamint az alap étel- és italkínálattal
– részletezte Major Bence a Parázs Bisztróból.
A táv akár több nap alatt is teljesíthető, így a jelentkezőket szombatig minden helyszínen várják. A tervek szerint az eseményt minden évben megrendezik.
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg