
Cukrászattal bővült a pékség
Egyáltalán nem szokatlan párosítás, hogy cukrászda és pékség együtt, egymást kiegészítve működjön. Ez a gondolat már egy ideje foglalkoztatta a cég tulajdonosát.
Mindig is szerettünk volna sütőipari cégünk mellé egy cukrászatot, viszont a régi Betti cukrászda megvásárlása véletlenszerű volt. Úgy keresett meg minket Gehér László, mert szerette volna eladni, mi pedig kaptunk a lehetőségen és belevágtunk
– avat be a részletekbe Nagy Zsolt, a Partisan Desszertműhely tulajdonosa.
Az ingatlant idén január elején vette át. A három hétig tartó felújítás során a belső helyiségeket kifestették, a bútorzatot megtisztították. Az üzlet új nevet, dizájnt kapott, és kialakították a cukrásztermékek kínálatát is.
A süteményeink leginkább hagyományosak, ezért az alapanyagokon sok mindent nem tudtunk változtatni. Inkább a minőségi alapanyagokon tudtunk változtatni, mint a vaj, a csokoládé. Mindenből a legminőségibbet vásároljuk
– folytatta Nagy Zsolt.
A beruházás nagyságrendje meghaladja a 100 millió Ft-ot, amelynek a forrását a vállalkozás saját erőből teremtette elő. Az ingatlan alapterületének felét a vásárlótér, a helyben fogyasztásra alkalmas ülőhelyek, a másik felét a cukrászati üzemhelyiség foglalja el. Az üzlet nyitásával hét új munkahely jött létre. A süteményeket négy cukrász készíti, míg a pultban hárman szolgálják ki a betérőket. A tavaszi, nyári melegebb napokra már most készülnek.
Pár hónap múlva előrukkolunk a fagylaltokkal, a legminőségibb alapanyagokat rendeltük meg előre, valamint megrendeltük a fagylaltgépet, hozzá a sokkolót és a pasztőrözőgépet. Rengeteg féle kézműves fagylalttal fogunk előállni a jó időkre
– mondja a tulajdonos.
A desszertműhely cukrásztermékeivel meglévő üzleteiket is ellátják. Ugyanakkor a sütőüzemeikben készült kenyereik, péksüteményeik az újabb egységük kínálatában is szerepelnek.
A beruházásról további részleteket a február 10-én jelentkező gazdasági műsorunkból, a Mérlegből tudhatnak meg.
Szöveg: Buza Beáta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg