2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Milliós fizetés sem ritka a vendéglátásban a Balatonnál

Milliós fizetés sem ritka a vendéglátásban a Balatonnál

2024. június 09., 12:40

Tömegével keresnek vendéglátósokat a Balatonnál, a szezonális munkavállalók versenyképes bérekre számíthatnak. A Pénzcentrum szerint a szakácsok órabére 2 500-3 500 forint között mozog, míg a konyhai kisegítők 2 000-3 000 forintot kereshetnek óránként. Ezen felül számos munkaadó szállást és étkezést is biztosít, ami jelentős könnyebbséget jelent a dolgozóknak.

Egy egész szezon alatt a szakácsok akár nettó 1,8 millió forintot is megkereshetnek, végzettséget a legtöbb helyen nem várnak el, de az igényesség mindenhol alapfeltétel. Fontos azonban kiemelni, hogy a munka fizikailag és szellemileg is megterhelő, napi 10-12 órás műszakokkal kell számolni a jelentkezőknek - írja a Pénzcentrum nyomán a Hírklikk.

A juttatások között gyakran szerepel még a közlekedési költségek hozzájárulása, kedvezményes vagy ingyenes sportolási lehetőségek, valamint a szabadidős programokon való részvétel. Számos szálloda igyekszik vonzóvá tenni az állásokat különféle bónuszokkal és juttatásokkal, mint például szezonvégi prémiumokkal és kedvezményekkel a szálloda szolgáltatásaira.

Fotó: illusztráció/Freepik