2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Vonatbaleset történt Sápon, többen sérültek - Frissítve

Vonatbaleset történt Sápon, többen sérültek - Frissítve

2023. november 15., 11:00

A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Frissítés - 14:45: 

Heten sérültek meg, közülük négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben. Őket a berettyóújfalui kórházba vitték. A vétlen mozdonyvezető, a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes, súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az infostart.hu.

Korábban írtuk: 

A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek - írja az infostart.hu.

A katasztrófavédelem szerint frontális ütközés történt, a személyvonat Püspökladány irányába haladt, a tehervonat onnan érkezett. A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a személyvonatból.

A MávInform azt írja, Püspökladány és Berettyóújfalu között szünetel a vonatközlekedés a helyszínelés ideje alatt. Az utasokat pótlóbuszok szállítják ezen a szakaszon. Az erre utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

# Kapcsolódó galériák