2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegi kerekesszékes vívók is versenyeztek a varsói világkupán

Zalaegerszegi kerekesszékes vívók is versenyeztek a varsói világkupán

2023. július 13., 09:24
Varsóban rendezték az idei 4. kerekesszékes vívó világkupaversenyt, melyen 12 magyar kerekesszékes vívó indult. A magyar csapatot erősítették a Zalaegerszegi Vívó Egylet vívói: Pongrácz Zoé és Török Róbert.

A mezőny legfiatalabb versenyzőjeként indult Pongrácz Zoé, az olimpiai kvalifikációs pontot adó mezőnyben jól helytállt. A Tőr „A” kategóriában 36 versenyző között a 30. helyen zárt, míg a párbajtőr „A” kategóriában, a szintén 36 fős mezőnyben 32. helyen zárta a világkupát. A versenyen a válogatott edzői is felfigyeltek rá, és meghívást kapott a következő szezon válogatott keretedzéseire.

Török Róbert kézsérülése ellenére a 4 magyar „A” kategóriás vívó között a 2. legjobb eredményt érte el. Kard „A” kategóriában 43 vívóból 39. lett, tőr „A” kategóriában pedig 56-ból a 49. Török Róbert a tőrválogatottnak is tagja lett.

A csapatversenyeken a női párbajtőr- és a férfi tőrcsapat is a 4. helyen végzett. Igaz, a bronzcsatában mindkét csapatunk alul maradt, de a világranglistára fontos pontokat adott ez a helyezés is. Meglepetés a férfi tőrcsapat 4 közé kerülése.

A ZVE versenyzőit Miszory Béla irányításával a kerekesszékes edzői csapat készítette fel.

Fotó: ZVE/Facebook