2024.05.03., péntek - Tímea, Irma napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegi bronzérem a csörgőlabda egyetemi országos döntőben

Zalaegerszegi bronzérem a csörgőlabda egyetemi országos döntőben

2023. november 19., 09:02
Szombaton Budapesten a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új sportcsarnokában rendezték a Csörgőlabda MEFOB versenyt. A Zalai Egyetemi Sportegyesület és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ (PE ZEK) közös csapata öt fővel utazott el a versenyre. A Zalaegerszegi Egyetemi Központ életében történelmi pillanat ez, hiszen zalaegerszegi egyetemi csapat először vett részt a MEFS- Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által rendezett MEFOB versenyen.

A fővárosi versenyen összesen 4 egyetem 6 csapatot nevezett. A szervezők kettő három fős csoportot alakítottak ki, ahol csoportmérkőzések során dőlt el a sorrend. A csoportelsők játszották a döntőt, míg a csoportmásodikok a bronzéremért küzdhettek.

A PE ZEK csapata a VamosBGE és az ELTE együttesével került egy csoportba.

A zalaegerszegi egyetemi csapat az első meccsét a VamosBGE ellen vívta, ahol 10:0-s sikert könyvelhetett el, majd a második csoportmeccsen az ELTE csapatával mérte össze tudását. Az ELTE csapatát válogatott csörgőlabdázó is erősítette. 2-2-ig volt szoros volt a mérkőzés, a csapatoknak felváltva megvoltak a helyzeteik, végül 10:3-as sikert ért el az ELTE csapata, így a PE ZEK a bronzcsatát vívhatta meg.

A harmadik helyért a másik csoportban 2. helyezett BGE II. csapatával mérkőztek az egerszegiek, ahol az első pillanattól kezdődően magabiztosan játszottak és végül 16:6-ra megnyerték a mérkőzést és vele együtt a bronzérmet is.

A csapat tagja volt Szántó Liliána, Bagoly Fanni Gabriella, Skoda Gergő, Kovács Máté, Bella Dániel.

Szöveg: Jóna István

Fotók: PE ZEK

# Kapcsolódó galériák