2024.05.03., péntek - Tímea, Irma napja
facebook
Keresés
Újra előnyt szerzett a ZTE KK, hétfőn Debrecenben folytatódik a párharc

Újra előnyt szerzett a ZTE KK, hétfőn Debrecenben folytatódik a párharc

2024. április 19., 22:02
Kiélezett csatát hozott a ZTE KK és a DEAC összecsapása a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjében. A hazaiak kezdtek jól, majd jó távoli dobásainak köszönhetően átvette a vezetést a félidőben a vendégcsapat. A nagyszünet után magához ragadta a kezdeményezést a ZTE, remek védekezésének, jó támadójátékának köszönhetően megfordította és megnyerte a mérkőzést. A ZTE KK 2-1-re vezet a párharcban.

Zalakerámia ZTE KK-DEAC 82-66 (24-18, 13-25, 24-12, 21-11)

Zalaegerszeg,  1630 néző, Jv: Kapitány, Győrfy, Győrffy

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 9, Szalay 4, Paige 12/3, Ikpe 13, Tóth 6, csere: Ostojic 9, Németh 6, Csátaljay 3/3, Keller 4, Ona Embo 11/9, Makkos 3/3, Csuti 2. edző: Matthias Zollner

DEAC: Edwin 7/3, Neuwirth 15/5, Drenovac 6, Williamson 7, Buljevic 6, csere: Tadic 18/12, Garamvölgyi 3/3, Czermann, Várszegi, Hegedüs 2, Hőgye 2. edző: Andjelko Mandic

A vendégek keretéből betegség miatt hiányzott Mócsán Bálint.

A hazaiak kezdték pontosabban a találkozót és jó védekezésükkel sok hibára késztették a Debrecent. A 3. percben 8-3, majd a negyed felénél 14-6-ra vezetett a ZTE. Jól szállt be a padról Németh és négy pontjával ellensúlyozni tudta Neuwirth hármasát (18-11). A negyed utolsó percében Neuwirth és Buljevic kosaraival zárkóztak a debreceniek, de Ona Embo utolsó másodpercben szerzett hármasával távol tartotta ellenfelét a ZTE (24-18). Tóth Ádám centerkosarával kezdett a házigazda a második negyed elején, de ezt követően megtorpant a ZTE játéka és fokozatosan zárkózott a DEAC. A 13. percben már csak egy pont volt a különbség a csapatok között (32-31). Nem használt a hazai időkérés és a vendégek sorozatban három távolit szerezve átvették a vezetést (32-40). Ötpercnyi gólcsend után Ostojic pontjaival zárkózott a ZTE, de Tadic egy újabb vendég hármassal erősítette meg a debreceni vezetést (37-43).

A nagyszünet után két gyors kosárral kezdett a házigazda, amire két perc elteltével tudott csak válaszolni a DEAC (41-45). Minden labdáért és pontszerzésért keményen meg kellett küzdeni a feleknek. Fokozatosan zárkózott a ZTE és kemény védekezésével elbizonytalanította a vendégeket. A 26. perc elején Ikpe és Hicks kosaraival egyenlítettek, majd Keller duplája pedig már a vezetést jelentette a zalaiaknak (50-48). A vendégek időkéréssel próbálták megtörni a ZTE lendületét, sikertelenül. A 29. perc elején Ona Embo hármasa után ismét időt kértek a vendégek (59-50). A negyed záró momentuma a vendégeké volt, hiszen Paige büntetői után Tadic szerzett az utolsó másodpercben egy távolit (61-55), a záró negyed elején Paige és Tóth kosaraival tíz pontra nőtt a csapatok közti különbség (65-55). Felváltva szereztek kosarat a csapatok, így nem változott a különbség. A 34. percben két labdaszerzésből is indulni tudott a ZTE KK és Ona Embo, majd Paige is látványos zsákolással fejezte be a támadást (71-59). A DEAC ellőtte az első félidőben a puskaporát, amit Andjelko Mandic is érzett és két perccel a találkozó vége előtt a fiatalokat küldte a parkettre, ahogy Zollner edző is. A magyar kontingens is hozzátett a sikerhez, Csuti egy közelit, Makkos pedig egy távolit tett a közösbe (82-66).

Második félidei hatékony védekezésének és pontos támadójátékának köszönhetően 2-1-re vezet a párharcban a ZTE, melynek negyedik összecsapása hétfőn Debrecenben lesz.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek