2024.04.30., kedd - Katalin, Kitti napja
facebook
Keresés
Legyőzte a Debrecent a ZTE KK és előnybe került a negyeddöntőben

Legyőzte a Debrecent a ZTE KK és előnybe került a negyeddöntőben

2024. április 14., 09:17
Fehérbe öltözött szurkolóktól volt hangos szombaton a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, ahol a férfi kosárlabda NB I első negyeddöntőjét játszotta a Zalakerámia ZTE KK a DEAC ellen.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 87-73 (23-16, 21-18, 22-17, 21-22)

Zalaegerszeg, Playoff 1. mérkőzés, 1600 néző, Jv: Praksch, Nagy, Farkas.

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 6, Paige, Szalay 8/6, Ikpe 17/9, Tóth 14, csere: Németh 6, Ostojic 17, Ona Embo 7, Keller 6, Csátaljay 5/3, Csuti 1, Gyimes, edző: Matthias Zollner

DEAC: Edwin 17/6, Drenovac 10, Neuwirth 6/6, Williamson 3/3, Buljevic 6. csere: Hőgye, Garamvölgyi 2, Tadic 14/6, Mócsán 13/3, Várszegi, Czermann 2. Hegedüs, edző: Andjelko Mandic

Kipontozódott: Buljevic 37’,

A feldobás előtt rövid csenddel emlékeztek még az Alba Fehérvár elleni bajnoki napján elhunyt törzsszurkolóra, Tihanyi Gyuri bácsira.

Tóth Ádám centerkosarával adta meg az alaphangot a mérkőzésnek a ZTE KK. A DEAC kapta el a ritmust és sorozatban öt pontot szerezve próbáltak ellépni (7-12), de Csátaljay hármasával és Ostojic közelijével hamar kiegyenlítettek a hazaiak (12-12). A lendület a folytatásban is megmaradt és védekezésben és támadásban is ellenfele fölé nőtt az egerszegi alakulat  (23-16). A második negyed elején Keller és Ostojic kosaraival már tíz pont fülé kúszott a hazai előny (27-16). Debreceni időkérés után Németh szerzett labdát és zsákolt messziről ugorva egykézzel. Beragadtak a vendégek, csak négy perc elteltével tudtak kosarat szerezni (32-19). Nehezen találta a kemény védekezés ellenszerét a DEAC és állandósult a 15 pont körüli ZTE vezetés. A hajrában Mócsán kosaraival csökkentette tíz pontra a különbséget a DEAC (44-34).

A nagyszünet után a Debrecen próbált közelebb férkőzni a házigazdához, de ez csak részben sikerült, mert a ZTE jól reagált a vendégek ritmusváltására és hamar visszaállította a 15 pontos távolságot (55-40). Nem használt az időkérés sem a DEAC-nak, hiszen továbbra is kézben tartotta a mérkőzést és tovább növelte előnyét a ZTE (59-40). A 28. percben Edwin faragott a debreceni hátrányon, de egy gyorsindulásból szerzett Keller ziccer után Mandic mester újra időt kért (63-44). A játékrész hajrájában Ona Embo és Ostojic tett arról, hogy maradjon a tisztes távolság a csapatok között (66-51).

Kapkodva kezdte a záró negyedet a ZTE, de szerencsére a Debrecen nem tudta kihasználni a pillanatnyi hullámvölgyet. Hamar kiegyenesítettük a hullámot és Tóth Ádám büntetőivel és zsákolásával távolodott a házigazda (72-55). A hajrában kicsit kiengedett a ZTE, amit a Debrecen kihasznált és tíz pontra visszajött, de Ostojic 2+1-es akciójával, majd Németh közelijével végleg eldöntötte a mérkőzést, a végig előnyben játszó ZTE (86-71). Az utolsó percnek a Csuti, Gyimes, Csátaljay, Szalay, Németh ötössel futott neki a hazai csapat, amit vastapssal köszöntött a közönség, egyben megköszönte a csapatnak a remek teljesítményt és a győzelmet!

Matthias Zollner:

Köszönet jár a szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot varázsoltak a csarnokba. A mérkőzés első tizenöt percében nyújtott játékunkkal nagyon elégedett voltam, kontrolláltuk a játékot és a mérkőzés ritmusát is. A második félidőben viszont elkövettünk néhány butaságot, és nem úgy játszottunk, mint ahogy elterveztük. Két hete gyakoroljuk a DEAC zónavédekezése elleni játékot, de mást csináltunk, mint amit elterveztünk. Ez lesz a fókuszban a második mérkőzésig, hogy még hatékonyabban működjünk ebben.

Danilo Ostojic:

Köszönjük a szurkolóknak ezt a hangulatot. Erre számítottunk, hogy ilyen ellenfél lesz a DEAC, amit ma mutatott. Nálunk tizenkilenc assziszt volt, náluk hat, köszönet jár a csapattársaimnak azért, hogy csapatként ilyen hatékonyan működtünk együtt. Továbbra is a saját játékunkra akarunk koncentrálni. Most pihenünk egyet és készülünk a keddre, a második találkozóra.

A folytatás kedden Debrecenben!

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek