2024.04.28., vasárnap - Valéria napja
facebook
Keresés
Szombaton következik a derbi, a ZTE –Körmend örökrangadó

Szombaton következik a derbi, a ZTE –Körmend örökrangadó

2024. január 26., 10:00
Mint beszámoltunk róla a Zalakerámia ZTE KK együttese szerdán a Magyar Kupa negyeddöntőjében, hazai pályán szenvedett 78-75-ös vereséget az NKA Universitas Pécs ellen és nem jutott az elődöntőbe.

A kiesést követően a klub vezetősége értékelte a csapat eddig szereplését és közös megegyezéssel szerződést bontott Lubomir Ruzicka vezetőedzővel. Az időzítés nem a legjobb, de jól is elsülhet, hiszen szombaton 18 órától a honi kosárlabdasport El Classicója a ZTE –Körmend örökrangadó következik. A klub tájékoztatása szerint a jelenlegi másodedző Baki Gergely és Bencze Tamás készítik fel a csapatot a jövőben.

A szombati összecsapáson telt ház várható, mindkét szurkolótábor nagyon készül. A csapatok nincsenek jó formában, hiszen a Körmend együttese sem tudott nyerni a kupában és a bajnokságban sem szerepelnek az elvártak szerint. Nagy küzdelemre van kilátás, de nehéz megjósolni melyik csapat felé billen majd a mérleg.

A mérkőzés idején jótékonysági gyűjtést szerveznek a SMA betegségben szenvedő Jázmin gyógykezelésének segítésére. A ZTE KK szurkolói csatlakozva a három legnagyobb nyugat-magyarországi kosártáborhoz, (Sopron, Körmend, Falco) próbálnak segíteni a családnak.

Szöveg: Jóna István
Fotó: ZTE KK 

# Kapcsolódó cikkek