2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
A Pécs jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

A Pécs jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe

2024. január 24., 21:52
Nagy csatát hozott a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntője, melyet az NKA Universitas Pécs ellen vívott a Zalakerámia ZTE KK együttese. A hazaiaknak volt lehetősége megnyerni a mérkőzést, de nem tudtak élni vele, a vendégek pedig a végén kevesebbet hibázva nyertek.

Zalakerámia ZTE KK - NKA Universitas Pécs 75-78 (20-21, 21-15, 15-16, 19-26)

Zalaegerszeg, 930 néző, Jv: dr. Mészáros, Goda, Söjtöry

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 19/9, Paige 8, Szalay, Németh 7/3, Ostojic 9, csere: Csátaljay 5, Keller 10/3, Mishula 10/6, Tóth 7. Edző: Lubomir Ruzicka

NKA Pécs: Kerpel-Fronius, Kovács 4, Scherer 3/3, Durmo 8/3, Manjgafic 16/6. csere: Herger, Nikolic 10, Walker 28/21, Benke, Lados 9/6. Edző: Goran Tadic

Kipontozódott: Keller 40’

A találkozó elején gyászszünettel emlékeztek a nemrég elhunyt Magyar Andrásra, a ZTE korábbi játékosára.

Négy sikeres büntetővel kezdte a mérkőzést a ZTE, a vendégek válasza pedig másfél perc elteltével egy távoli volt (4-3). Sok volt a hiba a csapatok játékában, de hát a tét is nagy volt, az elődöntőbe kerülés. A pécsiek új igazolása, az amerikai Jordan Walker remekül szállt be a padról és sorozatban négy hárompontost szerezve juttatta előnyhöz a vendégeket (14-19). A negyed végére ledolgozta hátrányát a ZTE, Ostojic egyenlíthetett volna, de csak egy büntetőt értékesített (20-21). A második negyed elején Hicks két kosarával fordítottak a hazaiak, majd a negyed felénél négy pontos előnyt szereztek (29-25). Mindkét oldalon sok volt a technikai jellegű hiba, így egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A félidő hajrájában Paige és Mishula közelijével került újra előnybe a ZTE, amit sikerült megtartaniuk a nagyszünetre (41-36).

Nagy küzdelmet hozott a harmadik negyed is, melynek elején valamivel pontosabban játszva ellenfelénél, tíz pont feletti előnyt szerzett a ZTE (52-40). A játékrész második felében visszaesett a hazaiak játéka és egy pontra visszajött a Pécs (53-52). A negyed végén Németh egy távolival erősítette meg a házigazda vezetését (56-52). A záró negyed elején beragadt a ZTE, a Pécs pedig egy 7-0-s sorozattal átvette a vezetést (56-59). Tóth Ádám törte meg a góltalanságot, majd Ostojic kosarával fordított a házigazda (60-59). A 35. percben 65-65-nél kettő centerkosárral került előnybe a ZTE KK, sőt, Mishula hármasával 72-66-ra elléptek. A Pécs nem adta fel és fél perccel a vége előtt Lados hármasával átvették a vezetést (75-77). Hicks ziccere kipörgött a gyűrűből és 9 másodperccel a vége előtt, előnyről támadhatott ismét a vendégcsapat. Nikolic egy büntetővel növelte a vendég előnyt, majd Paige hárompontos dobása nem sikerült, így a Pécs jutott be története során először a Magyar Kupa elődöntőbe.

Lubomir Ruzicka:

Gratulálok a győztes csapatnak. Ma nem kezdünk elég élesen és koncentráltan, később viszont jól játszottunk. Ezt követően aztán ismét rossz döntéseket hoztunk, rossz dobásválasztásokkal, és a Pécs megérezte, hogy visszajöhet a mérkőzésbe. Nagyon sajnálom ezt a vereséget, de szombatra készen kell állnunk, hiszen egy nagyon fontos mérkőzés jön számunkra.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

fractOmRVcE
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek