2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
Rubin Mattia aranyéremmel kezdte a versenyévadot

Rubin Mattia aranyéremmel kezdte a versenyévadot

2023. szeptember 27., 10:20
A Törekvésben rendeznek kétnapos, szezonnyitó junior tőr válogatót. A férfiaknál a kadet Európa-bajnok Rubin Mattia (ZVE) győzött, a nőknél pedig szoros döntőben győzött Kalocsai Luca (Ludovika).

A tőrözők a budapesti Törekvés vívótermében kezdték meg 2023/24-es szezonjukat, méghozzá a juniorok kétnapos válogatójával, melyen 60 férfi induló állt pástra.  A szombati Magyarkupa első fordulójában sok szempontból érvényesült a papírforma. A férfiaknál a legnagyobb csatát az elődöntő hozta, ahol a Zalaegerszegi vívó egylet kadet Eb-aranyérmes vívója Rubin Mattia egy tussal legyőzte a junior Eb-bronzérmes Bagdány Albertet, majd a döntőben magabiztosan Tabajdi Zsombort. Rubin Mattia egész nap koncentráltan vívott, és megérdemelten nyerte meg a versenyt.

A junior korosztályú lányok versenyében is volt ZVE-s versenyző, Simon Borbála személyében, aki az 55 főt számláló mezőnyben az értékes 6. helyet szerezte meg.

A hétvégén Junior Tőr Magyar Kupa második fordulóját is megrendezték, melyen Rubin Mattia egy újabb dobogós helyezéssel, ezúttal bronzéremmel zárta a versenyt.

Fotók: ZVE/Facebook

# Kapcsolódó galériák