2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Kálmán Bálint és Tankovics Tamás is utazhat Dél-Koreába a junior vb-re

Kálmán Bálint és Tankovics Tamás is utazhat Dél-Koreába a junior vb-re

2023. június 20., 10:05
Changwonban, Dél-Koreában rendezik július 14 - július 25. között a sportlövészek junior világbajnokságát, ahol a ZTE Sportlövész Klub két fiatal versenyzője, Kálmán Bálint és Tankovics Tamás is lőállásba állhat légpuska 60 versenyszámban képviselve Magyarországot és természetesen Zalaegerszeget.

Kicsivel több mint három hét van az indulásig, a fiúk pedig a megyeszékhelyen készülnek az egyesület elnökének, Somogyi Péternek az irányításával.

Nagy dicsőség számunkra, hogy két versenyzőt is adunk a válogatottba. Fiatal egyesület vagyunk, 7-8 éve foglalkozunk utánpótlás neveléssel és ilyen rövid idő alatt, ennyi jó eredményt elérni, azt gondolom, hogy ez nem egy megszokott dolog

- mondta Somogyi Péter.

Kálmán Bálint sokadik világversenyén vesz részt és felé egy fokkal nagyobb az elvárás, mint csapattársa Tankovics Tamás felé, akiről annyit árult el Somogyi Péter, hogy Nagykanizsán él és onnan jár be edzésekre heti rendszerességgel.

Tamással közel egy éve kezdtük el a közös munkát és óriási lépésekkel halad a fejlődésben. Kivívta magnak, hogy a világbajnokságon indulhasson és bízom benne, hogy jó eredményt fog elérni az első világversenyén.

A fiatalok Zalaegerszegen, edzőtáborban készülnek a világbajnokság kezdetéig, melyre július 14-én utaznak Dél-Koreába.

Fotó: ZTE Sportlövész Klub

# Kapcsolódó cikkek