2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Három góllal nyert a Fehérvár a ZTE FC ellen

Három góllal nyert a Fehérvár a ZTE FC ellen

2023. május 20., 16:13
Az OTP Bank Liga 32. fordulójában a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár együtteséhez látogatott a ZTE FC. A hazaiak hét mérkőzés óta nem nyertek, a ZTE pedig, Boér Gábor érkezése óta nem kapott ki. Mindkét sorozat megszakadt, a Fehérvár nyert és életben tartotta esélyét az elsőosztályú tagság megőrzésére.

MOL Fehérvár FC- ZTE FC 3-0 (2-0)

Székesfehérvár, 6237 néző, Jv: Pintér Csaba

MOL Fehérvár FC: Kovács D. Heister, Stopira Csongvai, Bese – Makarenko (Alef), Flores-Schön (Houri), Dárdai (Christensen), Kastrati – Kodro (Katona). edző: Bartos Grzelak

ZTE FC: Demjén – Bedi (Meshack), Csóka, Kálnoki – Kis (Lesjak), Mocsi, Huszti – Kovács B., Szendrei (Papp)-Szalay, Németh (Mim) – Ikoba (Klausz). edző: Boér Gábor

Gólszerző: Kodró 3’, 49’, Kastrati 40’.

Zalai oldalon Tajti, Gergényi és Sankovics is hiányzott.

Ahogy várható volt nagy lendülettel kezdtek a fehérváriak és a 2. percben Schön húzta meg a baj szélen, Mocsi pedig térddel elérte a támadót és a játékvezető büntetőt ítélt, amit Kodro értékesített. A gól felébresztette a ZTE-t és ígéretes támadásokat vezetve próbáltak egyenlíteni. A 16. percben Németh kapott remek indítást Kálnoki-Kis Dávidtól, de az ötösön még lövés előtt Csongvai tisztázott szögletre. Ikoba, majd Németh és Szalay is próbálkozott, de nem sikerült gólt szerezni. A lendület alább hagyott zalai oldalon, a Fehérvár pedig egyre veszélyesebb kontrákat vezetett, melyből a 40. percben a jobb oldalon kilépő Kastrati duplázta meg a hazai előnyt (2-0).

A második félidőben cserékkel próbált frissíteni Boér Gábor, de újabb gólt szerzett a Fehérvár. A 49. percben nem tudtak felszabadítani a zalai védők, Dárdai jobb oldalról középre ívelt labdáját Kodro a földre fejelve juttatta Demjén kapujába (3-0). A gól után nem álltak le a zalaiak és hajtottak a szépítésért. Előbb Szalay lőtt 20 méterről, majd Mim próbálkozott távolról, de mindkét próbálkozásban egy volt a közös Kovács hárítani tudott. A mérkőzés végére mindkét csapat visszavett a lendületből és mezőnyjáték folyt a pályán.

A MOL Fehérvár nyert és megtette az első lépést a bennmaradásért. A sorsa nagyban függ a holnapi Honvéd-Mezőkövesd összecsapástól. A ZTE nem játszott jól, többet próbálkozott - 11-szer -, de gólt nem sikerült szereznie, így megérdemeltnek mondható a hazai győzelem.

Fotó: Jóna István

# Kapcsolódó cikkek