2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
Győzelemmel kezdett válogatottunk a debreceni U19-es fiú-vb nyitányán

Győzelemmel kezdett válogatottunk a debreceni U19-es fiú-vb nyitányán

2023. június 25., 12:30
A Váradi Kornél vezette U19-es fiú kosárlabda-válogatott 26 pontos különbséggel nyert a dél-koreaiak ellen a hazai rendezésű korosztályos világbajnokság első játéknapján.

A házigazda magyar csapat az aktuális Ázsia-bajnokkal, a dél-koreai válogatottal találkozott a debreceni U19-es fiú kosárlabda-világbajnokság szombati, nyitó napján.
Remekül kezdték a meccset  a magyarok és 9-0-ra vezettek. A dél-koreaiaknak sikerült kiegyenlítenie, de a két zalaegerszegi fiatal Csuti Kornél és Csátaljay Péter ponterős játékának köszönhetően Váradi Kornél együttese ismét ellépett és a félidőben 40-33-ra vezettek. 

A fordulást követően a válogatottunk szépen lassan újra átvette az irányítást, és Hajdu Péter egymásutánban bedobott két triplájával ismét kétszámjegyűre nőtt a hazai vezetés (50–37). A magyar fiúk nagyon magabiztosan őrizték a kiépített előnyt és végül a sima, 85–59-es győzelmet arattak a nyitányon.
A mezőny legeredményesebbjeként Csátaljay Péter 18 pontig jutott, közte három hárompontossal és hat lepattanóval, míg Csuti Kornél 9 ponttal és hat lepattanóval zárt.

A mieink a következő mérkőzésen Argentínával találkoznak. 

Képek: fiba.com

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek