2024.05.14., kedd - Bonifác napja
facebook
Keresés
Gyenge játékkal, hazai vereség a Pakstól

Gyenge játékkal, hazai vereség a Pakstól

2023. november 18., 22:11
A ZTE KK korábbi vezetőedzőjével, Sebastjan Krasoveccel felálló Atomerőmű SE az első félidőben már húsz ponttal is vezetett Zalaegerszegen. A nagyszünet után a hazaiak összekapták magukat, fordítani is tudtak, de a hajrában pontosabban játszó vendégek végül megnyerték a meccset, megszerezve idénybeli első sikerüket.

Zalakerámia ZTE KK-Atomerőmű SE 86-92 (16-27, 19-22, 31-18, 20-25)

Zalaegerszeg, 1380 néző, Jv: Győrffy, Makrai, Szilágyi

Zalakerámia ZTE KK: Simó, Hicks 12/6, Mishula 10/3, Ostojic 22, Tóth 10, csere: Green 4, Keller 11/9, Lekunas12/6, Csátaljay, Németh 5/3, Csuti, edző: Lubomir Ruzicka

ASE: Ihring 25/18 Radics 2, Nicholson 24/6, Wright 10, White 10/6. csere: Woods 11/6, Kékesi 3/3, Dorogi 7/3, Géringer, Sövegjártó, edző: Sebastjan Krasovec

A vendégek 0-8-al kezdtek, míg a ZTE nem igazán találta a játék ritmusát és csak a 4. perc elején szerezte első pontjait. Lekunas hozott új lendületet a hazaiak játékába és két perc alatt hét pontot szorgoskodott össze, csapata pedig kiegyenlített (11-11). A negyed második felében Ihring és Nicholson pontjainak és jó távoli dobásaiknak köszönhetően tizenegy ponttal vezettek (16-27). A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült és a 16. percben már húsz pont volt a csapatok között a távolság (24-44). A ZTE borzasztóan gyengén játszott, sem védekezésben, sem támadásban árnyéka volt önmagának. Ennek köszönhetően a félidőben megérdemelten vezetett 35-49-re a Paks. 

A nagyszünet után, ahogy várni lehetett nagyobb sebességre kapcsolt a ZTE és fokozatosan dolgozta le hátrányát. Ostojic harcosságának köszönhetően a ZTE már majdnem utolérté a Paksot, de a hajrában egyéni villanásokból szerzett kosarakkal tartotta a távolságot a vendégcsapat (61-67). Mishula az utolsó percben előbb egy közelit, majd egy utolsó másodperces triplát szerzett és egy pontra hozta fel a Zalaegerszeget (66-67). Mindkét együttes kapkodva kezdte a záró felvonást. A 33. percben Keller hármasával először vezetett a találkozón a ZTE (72-71). A folytatásban gyorsan dűlőre akarták vinni az egerszegiek, de a nagy akarásba hiba csúszott és ismét ellépett a vendégcsapat, amely előnyt már nem engedte ki a kezéből és megérdemelten nyerték meg a találkozót és szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban. 

A ZTE KK sorozatban második mérkőzését veszítette el, úgy hogy előtte négyszer győztesen hagyta el a parkettet. A találkozó után Lubimir Ruzicka vezetőedző érthetően csalódott volt. 

Lubomir Ruzicka:

Gratulálok a Paks csapatának a győzelemhez. Mi az első tizenöt percben gyakorlatilag nem védekeztünk, negyvenkét pontot kaptunk úgy, hogy semmi agresszivitás nem volt a játékunkban Az ellenfélnek önbizalmat adtunk, amely az eddigi mérkőzésein huszonhét százalékkal dobott kintről, ma pedig hatvanhét százalékkal. Ennek az is volt az oka, hogy nem kényszerítettük a paksiakat fizikális kosárlabdára és nem kényszerítettük őket hibázásra. Ebben a szezonban nem először fordul elő velünk ez. Szomorú és fájó ez a vereség, itthon nem lenne szabad így kikapni. A szurkolóktól elnézést kérünk, nem ezt érdemlik.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák