2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Bringás hétvége volt

Bringás hétvége volt

2024. június 24., 11:00
Az elmúlt hétvégén rendezték a MAPEI Tour de Zalakaros rendezvényt, mely Magyarország egyik legkedveltebb országúti kerékpáros versenye, mely évről - évre egyre több és több résztvevőt vonz fantasztikus hangulatával.

Az országúti maratonon Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon, a zalai vidék legszebb tájain. A rendezvény célja, hogy a magyar és külföldi kerékpárosok részére versenyzési, túrázási, maratonozási lehetőséget biztosítson, népszerűsítse a kerékpáros sportot.

A 2024-es MAPEI Tour de Zalakaros első futama a hagyományoknak megfelelően a Szabadics Ride – Company Challenge céges csapatversennyel indult, melyre rekordszámú csapat nevezett! Összesen 77 csapat vágott neki a versenynek két kategóriában (43 hobby és 34 verseny).

Zalaegerszegi Triatlon Klub versenyzői is részt vettek a kétnapos rendezvényen, ahol a Flextronics csapatának három ötöde Zalatriatlonos volt, a formáció közös meze is a kék-sárga lett! A fiúk 01:01:59 idővel 16. helyezést értek el a versenyzői kategóra 33 csapata között!

Vasárnap a 66 km-es középtáv mezőnyversenyében Völler Ferenc, Németh János, Czigány Ferenc, Hoffman Tamás plusz Ádámné Gecsei Gabriella egyaránt 02:07:57 idővel, sikeresen teljesítették a kihívást!

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalatriatlon/Facebook