2024.04.26., péntek - Ervin napja
facebook
Keresés
A ZTE KK nyerte a bronzcsata első mérkőzését

A ZTE KK nyerte a bronzcsata első mérkőzését

2023. május 17., 21:25
A férfi kosárlabda NB I bronzcsatáját idén a Zalakerámia ZTE KK és az Egis Körmend vívja. Az első összecsapást szerdán este Zalaegerszegen rendezték, ahol szinte telt ház fogadta a csapatokat. Az első félidőben a vasiak játszottak jobban, majd a nagyszünet után átrobogott ellenfelén a ZTE és megnyerte a találkozót.

Zalakerámia ZTE KK-Egis Körmend 91-78 (21-27, 20-17, 32-21, 18-13)

Zalaegerszeg, 1900 néző, Jv: Földházi, dr. Mészáros, Farkas (Téczely Tamás)

Zalakerámia ZTE KK: Trice 21/6, O’Reilly 15/3, Polster, Ostojic 14, Smith 13/6, csere: Zsíros 5/3, Rakicevic 15/3, Szalay 1, Németh 2, Keller 5, Csuti. edző: Sebastjan Krasovec

Egis Körmend: Doktor 5/3, Mitchell 15/9, Adams 11, Ferencz 8/6, Omenaka 9. csere: Kiss 6/6, Takács, Edwards 8/3, Durázi 6/3, Cakarun 10, edző: Kocsis Tamás

A vendégeknél Siyani Chambers civilben figyelte a mérkőzést, míg a zalaiaknál a kezdőben kapott helyet a bokasérüléséből visszatérő Liam O’Reilly.

Smith büntetőivel kezdett a ZTE, de a 3. percre Ferencz és Adams kosaraival 2-7-re ellépett a Körmend. A 4. perc elején Smith hármasával egyenlített a házigazda (7-7). Sok volt a pontatlanság a zalai támadásokban, és a védekezésük sem működött olajozottan. A 6. percben Mitchell közelijével öt ponttal ellépett a Körmend (9-14). Omenaka pontjaival próbált további előnyt szerezni a vendégcsapat, de Rakicevic hamar összeszorgoskodott négy pontjával közel tudott maradni ellenfeleléhez a ZTE (15-17). A negyed utolsó percében Mitchell távolijára és Cakarun közelijére Ostojicsnak volt csak válasza, így a hat ponttal a Körmend nyerte a játékrészt (21-27).

A Körmend a második negyed elején is tartotta jó dobóformáját. A 12. perc elején Mitchell zsákolási kísérlet közben szabálytalankodott Smith-el szemben, amit videózás után sportszerűtlennek ítéltek. Közben Smith lökdösődésért technikai hibát kapott (27-32). A közjáték a vendégeket zavarta meg jobban és Trice hármasával egy kosárnyi különbségre zárkózott a ZTE (30-32). Felfokozott hangulatban játszottak a csapatok, ezt jelezte a rövid időn belül kiosztott újabb technikai, amit Cakarun kapott. Trice pontjaival átvette a vezetést a hazai alakulat (33-32). Szalay büntetője után nem sokáig örülhettek az előnynek, Kiss távolijával visszavette az előnyt a Körmend (34-35). A félidő utolsó két percének 38-38-as állásról futottak neki a csapatok. Mitchell ziccerére Zsíros hármassal válaszolt, majd Omenaka zsákolása után újra Mitchell ziccerezett, így hárompontos 41-44-es körmendi előnyt mutatott a tábla.

A harmadik negyed elején Trice távolijával egyenlített a házigazda, majd Keller közelijével átvették a vezetést (46-44). O’Reilly labdát csent Keller pedig kosárral fejezte be a támadást, majd kiharcolt magának egy technikait is, amit reklamálásért kapott (48-45). Mitchell hármasára Smith hármassal válaszolt, majd a zalai pad kapott technikait, Adams büntetőivel kiegyenlített a Körmend. O’Reilly távolijával és büntetőivel került ismét a vasiak elé a ZTE (56-51). Lendületbe jött Sebastjan Krasovec csapata és könnyű kosarakkal távolodtak ellenfelüktől (60-53). A 25. perc végén Ostojic szerzett labdát és látványos zsákolással fejezte be a támadást (62-53). A körmendi oldalon Mitchell volt a vezér. A 27. percben Trice a 10. büntetőjét értékesítette (66-59). A Körmend próbálta kihasználni a hazaiak hibáit, de Rakicevic hármasával és Zsíros duplájával már tíz ponttal vezetett a ZTE KK (73-63). A negyed Cakarun ziccerével zárult.

Rakicevic és O’Reilly kosaraival nyitotta a záró játékrészt a ZTE (77-65). A Körmend fáradni látszott, nem tudta azt a határozott játékot hozni, mint az első félidőben. A 33. percben Rakicevic ziccere után időt is kértek a vendégek (79-66). A negyed feléhez közeledve Németh büntetőivel erősítette meg a vezetését a házigazda (83-67). A negyed második felében a ZTE visszavett a lendületéből és hosszú támadásokat vezettek. A 39. percben Ferencz ütközte le Smith-t, aki a bokájához kapott és ölben kellett levinni a parkettről. Az ő kiesése nagy vérveszteség lenne a zalaiaknak a folytatásban. A Körmend még próbált zárkózni, de a második félidőben mutatott védekezéséknek és a vele együtt feljavuló támadójátékuknak köszönhetően végül magabiztosan nyerte az első mérkőzést a ZTE KK, így 1-0-ra vezet a bronzcsatában.

Sebastjan Krasovec:

Gratulálok a csapatnak, egy nehéz mérkőzésen jutottunk túl, amit sok hiba tarkított. Sokkal jobb csapatjátékra lesz szükségünk Körmenden és remélem, Smith sérülése nem komoly és pályára tud lépni szombaton. Ellenkező esetben nehéz dolgunk lesz.

Kocsis Tamás:

Gratulálok a ZTE-nek, megérdemelt a győzelme. A meccs végén megsérült Smithnek jobbulást kívánunk, egy véltelen szituáció volt. Az első félidőben azt játszottuk, amit megbeszéltünk, a másodikban viszont nem. Volt néhány dobás is, ami kimaradt, ha ezek megvannak, szorosabb lehetett volna a végjáték. Ezeken kell változtatni, megyünk tovább, készülünk a szombati meccsre.

Folytatás szombaton, Körmenden.

Fotók: Jóna István

0K2SgwgjJIs
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek