2024.04.28., vasárnap - Valéria napja
facebook
Keresés
A ZTE KK és a Körmend száll harcba a bronzéremért

A ZTE KK és a Körmend száll harcba a bronzéremért

2023. május 16., 09:35
Szerdán 18 órától a 2022/23-as kosárlabda-bajnokság utolsó nagy nekirugaszkodása következik, hiszen a Zalakerámia ZTE KK hosszú idő után újra éremért küzdhet. Az ellenfél az örök rivális Egis Körmend együttese lesz.

A ZTE KK végzett előrébb az alapszakaszban és pályaelőnnyel várhatja a párharcot. A negyeddöntőben 3-1 arányban győzte le Sebastjan Krasovec együttese a Sopron KC-t, majd az elődöntőben a címvédő Falco KC ellen 3-0 arányban kikaptak.

A Körmendnek nehezebb dolga volt a negyeddöntőben, mivel az alapszakaszban második helyezett Szolnok ellen kellett kiharcolni, öt meccsen az elődöntőbe kerülést. A 3-2-re megnyert párharc után az Alba Fehérvár ellen már kevés esélye volt a vasi alakulatnak és 3-0-ra alul maradtak a fehérváriakkal szemben. Az elődöntőben mindkét csapat elveszített egy meghatározó játékost, a zalaiaknál O’Reilly, míg a körmendieknél Chambers esett ki sérülés miatt. A két játékos szereplése még kérdéses a bronzcsatában.

Az első összecsapásra nagy az érdeklődés és elővételben szinte minden jegy elkelt. A hazai pálya a ZTE KK mellett szól, de nem szabad leírni a Körmendet, hiszen okoztak már meglepetést ebben a szezonban.

Fotó: Seres Péter

# Kapcsolódó cikkek