2024.05.19., vasárnap - Ivó, Milán napja
facebook
Keresés
A Tölgyek útja programra már lehet nevezni

A Tölgyek útja programra már lehet nevezni

2023. december 02., 10:49
A TRIÓ Egerszeg ZTC az idei esztendőben kezdte a Zalai Dombok Trail terepfutóverseny szervezését. Augusztusban a Horhosok útja, novemberben a Páfrányok útja futam után december 9-én a Tölgyek útja futam kerül lebonyolításra.

A három futamos terepfutóverseny a zalaegerszegi önkormányzat által kialakított túraútvonalak vonalvezetését használja ki, túlnyomó részt a kiépített turista útvonalon halad. A végig táblákkal jelöl útvonalat minden alkalommal színes szalagozással egészítjük ki a jobb és biztonságosabb tájékozódás érdekében. Mind három futamon 3-3 távon versenyezhetnek a nevezők, ahol a legjobbakat különböző korosztályban díjazunk is. A résztvevők a rendezvény alatt megismerhetik Zalaegerszeg közvetlen környezetének természeti szépségeit, érdekességeit és látnivalóit is.

A lebonyolított két futamon több mint 150-en vettek részt, az ország számos pontjáról érkeztek szabadidős sportolók.

A decemberi futam az idén átadott alsóerdei Tölgyek útja túraútvonalon halad majd végig. Ezúttal is három táv – 3,2 km, 8,4 km, 12,8 km – közül választhatnak a futók, míg a gyalogtúrázók leghosszabb távja 11,7 km lesz.

A verseny részletes információit a sorozat weblapján olvashatják.

Az önkormányzat által támogatott rendezvény bekerült az Aktív Magyarország programsorozatba is. A színvonalas lebonyolítást számos támogató, szponzor is segíti.

Az utolsó idei futamra, a Tölgyek útja már lehet nevezni.

Szöveg: Jóna István

Fotó: TRIÓ Egerszeg ZTC

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek