2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
A rutin jelentette a különbséget Ajkán

A rutin jelentette a különbséget Ajkán

2024. április 26., 09:50
A női Amatőr NB I 9-16. helyért zajló rájátszásban Budapestre utazott a ZTE NKK csapata, ahol az Ajka ellen játszottak.

Borzalmas első negyed után visszajöttek a zalaiak a meccsbe. Kétszer is volt lehetőségünk, hogy megfordítsuk a meccset, de sajnos a rutin a hazaiakat segítette és ez döntőnek bizonyult a győzelem megszerzésében.

Ajka-ZTE NKK 84-68 (20-9, 18-22, 23-23, 23-14)

Budapest, Jv: Gyurka, Darai

Ajka: Varga 27/24, Farkas 10, Kulcsár 7/3, Shirian 21, Tóth 10. csere: Mátyás 3, Kalocsai 6, Tápai, edző: Rónaszéki Szilvia

ZTE NKK: Óházy 18/3, Kovács 21/15, Szórád, Ács 3, Jurkó 18/6, csere: Horváth Fru. 8, Szakonyi-Nagy. edző: Rózsás Gábor

A találkozó elején nagyon beragadt a ZTE NKK. Az első pontjukat az 5. percben Ács szerezte büntetőből (11-1). Nem igazán találtuk a ritmust és könnyű kosarakat engedtek ellenfelünket (20-9). A második negyedben már harcosabb és pontosabb játékot mutattak a zalai lányok. Két perc alatt 7-0-át futottak és kiegyenlítődött a játék (20-16). A házigazda Varga és Shirian vezérletével újra tíz pont fölé tolta a különbséget melyet a félidőig Óházy kosarainak köszönhetően hét pontra csökkentett a vendégcsapat (38-31).

A nagyszünet után ismét lassan és pontatlanul kezdtek a vendégek és az Ajka állandósítani tudta tíz pont körüli előnyét. A 27. percben a sokadik Varga hármas után 53-41-re ment a házigazda. Hosszú hajrát nyitott a ZTE és két perc alatt ledolgozták a hátrányukat és Óházy közelijével egy pontra feljöttek (55-54). A negyed végén ismét elléptek a hazaiak. A záró játékrész elején Óházy és Kovács pontjaival lőtávolba zárkózott ismét a ZTE, de nem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy átvegyük a vezetést. A hazaiak Varga hármasaival újra elléptek és ez döntőnek bizonyult és végül a hazaiak nyerték a mérkőzést (84-68).

Rózsás Gábor:

Nem a legjobb előjelekkel utaztunk Budapestre sajnos, ráadásul borzalmasan is kezdtük a mérkőzést. Végig nagyon dolgoztak a játékosaink, hogy ellenfelünk rutin-, és magasságbeli fölényét ellensúlyozzák, ami egészen jól is sikerült. A különbséget a hazaiak javára az jelentette, hogy az egyik hátvédjük kimagaslóan jó dobóformát hozott és 12 kísérletből 8 triplát értékesített. Kétszer is visszajöttünk 1-2 pontra mínusz 14-16-ról, s alapvetően egál körüli mérkőzés zajlott, de a kezdeti és záró 4-4 perc meghatározó volt. Az elejét szó szerint átaludtuk, a végén pedig fiatalos lendülettel "megőrültünk", így az Ajka rutinját kihasználva nagyobb különbséget tudott kialakítani a káoszban. Természetesen nem adjuk fel, hazai pályán is tisztességesen fogunk küzdeni!

Folytatás vasárnap 19-órától az Ostoros Csarnokban!

Szöveg: Jóna István

Fotó: ZTE NKK