2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Fejbe rúgott egy ló egy kislányt a balatoni táborban

Fejbe rúgott egy ló egy kislányt a balatoni táborban

2024. július 07., 15:28
Mentőhelikopterrel vittek kórházba egy 8 éves kislányt egy Balaton-felvidéki lovas táborból, miután az egyik ló fejbe rúgta – tudta meg a Tények.

A veszprémi mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre. A balesetben egy 12 éves kislány súlyos sérülést szenvedett, akit a helyszínen elláttak, majd stabil állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel – nyilatkozta a Tényeknek Perédi Péter, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A puszta tulajdonosa nem nyilatkozott a tényeknek, levelében azt írta, hogy 20 éve szerveznek lovastáborokat, a szakmai szabályok szigorú betartásával, és ez idő alatt baleset nem történt.

Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét.

A tévé szerint két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. Ahogy a szakember hátranézett,

a kislány már eszméletlenül feküdt a földön

- írja a 24.hu nyomán az Infostart.

A baleset miatt a rendőrség is nyomoz, a csatorna megkeresésére azt válaszolták, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indult eljárás.

Fotó: illusztráció/Pexels