2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
Több mint kétmillió forintba kerül a világ legdrágább fagyija: ettől olyan értékes

Több mint kétmillió forintba kerül a világ legdrágább fagyija: ettől olyan értékes

2023. május 21., 16:30
Meglepően költséges a világ legdrágább fagyija, a benne található összetevők miatt kerül ennyibe.

A japán Cellato, luxusfagyikat előállító vállalat nemrégiben bekerült a Guinness World Records könyvébe, mivel elkészítették a világ legdrágább fagylaltját. Egy adag belőle rendkívül magas áron kapható: 873 400 Yen az ára, ami átszámítva több mint 2 millió magyar forintot jelent - írja a Femina

Április 15-én jegyezték be a rekordtartó édességet a Guinness-rekordok Könyvébe, ami a Byakuya nevet viseli és mindössze 130 ml. Tejből, kétféle sajtból, tojássárgájából és szaké seprőből (mely a szakégyártás mellékterméke, gyümölcsös ízzel és pasztaszerű állagú) készült, a tetejére parmezán sajtot tesznek, fehér szarvasgombával, szarvasgombaolajjal és aranyforgáccsal. A prémium-fagylalt különlegesség íze enyhén édes, rendkívül összetett. Stílusos fekete dobozban kapható.

Ha mindez nem lenne elég luxus, a doboz tartalmaz egy kézzel készített kanalat is, amit a kiotói Fushimi városában található kézművesek alkottak meg olyan anyagból és technikával, amelyeket templomokban és szentélyekben használnak. Az hivatalos ár nem tartalmazza ezt a kanalat. Az ok, amiért ilyen drága, az a fehér szarvasgomba, ami közvetlenül az olaszországi Alba városából származik. Mindenesetre, ha valaki kedvet kapott a kipróbáláshoz, a Cellato ajánlása szerint a tálalás előtt kicsit hagyni kell, hogy megpuhuljon, hogy a mellékelt fémkanalat bele lehessen mártani. Ezután hozzá kell keverni a szarvasgombaolajat, ami plusz ízt ad neki. Érdemes mellé még egy pohár fehérbort is kortyolni. Bár nincs lejárati ideje, a gyártó azt javasolja, hogy felbontás után 10 napon belül fogyassza el, hogy ne veszítse el élvezeti értékét.

Fotó: illusztráció/Freepik