2024.07.21., vasárnap - Dániel, Daniella napja
facebook
Keresés
Itt a kánikula: a hőség tönkreteheti a telefonokat

Itt a kánikula: a hőség tönkreteheti a telefonokat

2023. június 21., 10:25
Maradandó károkat okozhat a mobiltelefonokban a forróság.

A nyár beköszöntével nagyon fontos odafigyelni arra, hogy a mobiltelefonokat megóvjuk a kánikulától. A magas hőmérséklet komoly károkat okozhat ezeken az eszközökön, ezért néhány óvintézkedést érdemes megtenni.

A melegben a mobiltelefonok processzora könnyen túlmelegedhet, ami lassabb működéshez vagy akár leálláshoz vezethet. Az akkumulátorok is gyorsabban merülhetnek le, különösen 35 Celsius-fok felett. Emellett a magas hő és a erős napsugárzás a telefonokban maradandó károsodásokat is okozhat, például elszíneződhet a képernyőjük - írja a Femina

Annak érdekében, hogy megóvjuk a készülékünket a károsodástól, érdemes hűvös helyen tartani és elkerülni a közvetlen napfényt. Ha mégis szükség van a telefon használatára kánikulában, érdemes bekapcsolni az energiatakarékos módot, mivel ez segít lassítani a felmelegedést.

Ha a telefon már túlmelegedett, érdemes néhány percre kikapcsolni és hagyni, hogy lehűljön.

Fontos megjegyezni, hogy tilos a felforrósodott mobiltelefonokat a hűtőbe vagy fagyasztóba tenni, mert ez további károsodást okozhat. A legjobb módszer a gyors hűtésre az, ha a telefon elé helyezünk egy ventilátort, így segíthetünk a hűlésben.

Fotó: illusztráció/Freepik